Amyda Cartilaginea (Yumuşak Kabuklu Kaplumbağa) edindim, ne yapmalıyım


AnarkosÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1
AnarkosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2011 13:30
Bugün Fethiye'de denizden dönerken gördüm. Toprağa bulanmıştı. Hemen yanıma alıp eve getirip cinsini araştırmaya başladım ve Amyda Cartilaginea olduğunu gördüm. Biraz okudum. 75 cm'e kadar büyüyebildiği, hepçil olduğu gibi bilgiler edindim. Doğrudan bağlandım bu hayvancağıza ben. Henüz 5-6 cm'i geçmiyor boyu. Adını bile koydum Sheldon diye. Beslemek, bakmak istiyorum. Daha önce hiçbir su hayvanı beslemedim. Bir köpeğim, bir muhabbet kuşum var. Bu işin de altından kalkarım diye düşünüyorum =)

Gerçekten verebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Ne kadar sürede ne boya erişeceğinden, kaç litrelik akvaryum kullanmam gerektiğine, hangi lamba hangi su filtresi vesaire anlatırsanız sevinirim. (Bunların bile ne anlama geldiğini çok net bilmiyorum :D )
Bir de her şeyden önemlisi 2 hayvanım daha olsa da öğrenci olduğumdan bu düzeni sıra ile oturtacağım. Yani alacağım aparatları ne sırayla, Sheldon ne boya gelince alacağımı söylerseniz de çok sevinirim. Eylül ayı içerisinde 100 - 150 lira gibi bir para harcayabilirim diye düşünüyorum. Fazlası diğer aylara sarkacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JrSemihÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Bursa
Mesaj: 169
JrSemihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2011 17:43

Genel isim : Asyalı soft-shell kaplumbağası
Koruma Durumu : (IUCN) Kırmızı Liste, 2006

Fiziksel Özellikleri: Özellikle yüzünde ve boynunda, kabuğunun üzerinde ve çevresindeki benekleri ile farkedilir. Sarı noktacıklar şeklinde olan bu beneklerin dışında kabuk renkleri kahverengi, gri ve koyu siyah olarak değişir. Alt kabuğu (plastron) krem rengi yada gridir.

Habitat :
Tüm tatlı su ortamları; göllerden, ırmaklara, kanallara ve havuzlara kadar bir çok alanda yaşayabilirler. Özellikle ÇinHindi'n de otlak alanların göl ve nehirlere birleştiği bölgelerde dağılım gösterir.

Göl ve nehirlerin ormanla buluştuğu kesimlerde gündüz suyun dibinde sakin olarak zamanını geçiren Asian yumuşak kabuklu kaplumbağa (Amyda cartilaginea) , geceleri beslenmek için su yüzeyinde ava çıkar.

Doğal Alanlar: Brunei, Kamboçya, Hindistan, Endonezya (Sumatra, Java, Kalimantan), Laos, Malezya (Sawarak, Sabah ve Peninsula), Miyanmar (doğu ve güney), Singapur, Tayland, Viyetnam.

Cinsiyet: Erkekler genellikle daha geniş bir yapıya sahip olurken kuyrukları daha uzundur.

Boyut: En fazla 75 cm.' ye kadar.

Üreme: 3 -4 kuluçka döneminde 5 ila 30 yumurta arası üreme yaşanabilir. Dişi Amyda Cartilaginea' lar 20 ay gibi kısa süre içerisinde çiftleşme olgunluğuna ulaşırlar!

Diet: (Omnivor) Hem etobur hem de otoburdur. Balık, böcekler, yengeçler, canlı leşleri, meyvalar gibi...

Tehditler: Özellikle ticaret amacıyla yapılan istismar; zıpkınlı avcılık, ağ ile yapılan balık avcılığı ve pike ağlar ile yapılan dip avcılığı bu türün yaşadığı en önemli tehlikelerdir. Amyda Cartilaginea özellikle Miyanmar' ın Rakhine bölgesine yerel market ve tüketim için çokça ihrac edilmektedir.

Amyda cartilaginea' ların hakkında daha fazla bilgi: Bu türler Güney Doğu Asya' da da tıpkı Çin' de ki geleneksel yemek kültüründe olduğu gibi tüketilmekte ayrıca uluslararası ticaret sonucu büyük zarar görmektedir. (Çin' de soft shell -yumuşak kabuklu- kaplumbağalar çok büyük miktarlarda yemek sektöründe tüketilmektedir!)

www.turtleturk.com



http://www.turtleturk.com/phpBB3/viewtopic.php?f=36&t=924 buda gerekli bilgiler var inşallah yasak bişey yapmıyorumdur site linki veriyorum ama bende çok aradım yumuşak kabuklu kapluş ama petshoplarda bulamadım 1kişi satıyodur  oda İstanbuldaydı hayırlı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir