Amatör Sumplu + Bitkili Akvaryumum


YigitGencelÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2014
İl: Balikesir
Mesaj: 5
YigitGencelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 22:32
Fotoğraf:






Boyut (cm): 65x26x36h + 11x30x36h Sump

Kapasite (litre): Akvaryum net 50 lt + Sump net 9lt

Canlılar: 2 adet Siyah moli, yaklaşık 30 adet moli yavrusu, 2 adet Elma salyangozu, Elodea, Tilki kuyruğu, türünü bilmediğim bitkiler.


Malzemeler: Rs 50w Isıtıcı, DIY Sump, DIY Overflow Box, DIY CO2, AT101 kafa motoru.

Filtre malzemeleri: Lav kırığı, Biyolojik sünger, elyaf.

Akvaryum Bakımı: Haftada bir %20 su değişimi + Sump elyaf değişimi

Kullanılan Yemler: Sera Granugreen, Sera Granured, Haşlanmış Ispanak

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok

Işıklandırma: Günde 3 saat güneş ışığı

Kum ve Kayalar: 4 kg derekumu + silis kumu, yaklaşık 1 kg lav kırığı, 3kg Aqua Clay bitki kumu ve lav kayaları

Merhaba Arkadaşlar;

Forumu yaklaşık 2 aydır takip ediyorum. Bu ilk mesajım. Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum akvaryum hobisine akvaryum.com sayesinde daha bilgili bir şekilde geri döndüm. Mümkün olduğunca ilgimi çeken tüm konuları okuyup yeni şeyler öğreniyorum. Bu akvaryumu aslında ustalaşana kadar devam ettirmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 1 yıl sonra 250 lt hacimli iwagumi tarzı bir akvaryum kurmayı hedefliyorum.

Akvaryumu 1 ay önce kurdum ve sumpu bu hafta tamamlayabildim. Sump kullanmamın sebebi akvaryum içerisinde ısıtıcı ve motor tarzı ekipmanları görmek hoşuma gitmiyor. Ayrıca bu ekipmanlar zaten küçük olan akvaryumu mu iyice daraltıyorlar. Akvaryum üzerine, akşamları akvaryumu izlerken açtığım küçük florasan hariç bikiler için aydınlatma kullanmıyorum. Sistemin biraz daha doğala yakın olmasını istedim.

Akvaryumdaki bitkileri kelepir fiyata bir akvaryumcudan aldım, formları oldukça kötüydü ve adam bitkili akvaryumundaki tüm bitkileri sattı. Çürümüş yaprakları budayarak dikim işlemini gerçekleştirdim. Şuan geldikleri zamana göre çok iyi durumdalar hemen hemen hepsi yeni filizler veriyor. Akvaryuma güneş vuran saatlerde bitkilerde fotosentezi görebiliyorum. Camlarda yosunlanma sadece bir kez yaşadım, oda anladığım kadarıyla dekorasyon değişimi sırasında tabanı karıştırmam sonucunda oldu. Akvaryumun sol ve sağ köşesindeki bitkilerin türlerini bilmiyorum. Resimlerden anlayabilen ve paylaşan olursa çok memnun olurum.

Balıklarım da gayet mutlu gözüküyor. Kendi hallerinde çoğaldılar. Yavruluk kullanmadım. 

Yavrular biraz büyüdükten sonra molileri akvaryumdan çıkarıp, 1 adet erkek beta beslemeyi düşünüyorum. Belki yanına beta ile anlaşabilecek 1-2 küçük balık daha koyabilirim. Fotoğrafların kalitesi çok iyi değil telefon ile çektim. Bunun için özür dilerim

Hala oldukça amatörüm, iyi ve kötü yorumlarınızı esirgemezseniz memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmethakanÇevrimiçi

Kayıt: 29/11/2006
İl: Hatay
Mesaj: 159
mehmethakanÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 04:02
Sağ alt resimdeki bitki zeytin bitkisi bi üst resimdeki cabomba günde 3 saat güneş ışığıyla yetineceklerini sanmıyorum en kısa sürede ışıklandırma sistemi kurmanızı tavsiye ederim. Zeytin bitkisi iyi gübreleme ve ışıkta sık koyu yeşil yapraklar çıkarır. Eski kurulumumdan bir örnek.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YigitGencelÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2014
İl: Balikesir
Mesaj: 5
YigitGencelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2014 05:14
[QUOTE=mehmethakan]Sağ alt resimdeki bitki zeytin bitkisi bi üst resimdeki cabomba günde 3 saat güneş ışığıyla yetineceklerini sanmıyorum en kısa sürede ışıklandırma sistemi kurmanızı tavsiye ederim. Zeytin bitkisi iyi gübreleme ve ışıkta sık koyu yeşil yapraklar çıkarır. Eski kurulumumdan bir örnek.

[/QUOTE]

Teşekkür ederim. İş yoğunluğundan dolayı bir süre daha bu şekilde devam edeceğim. Sonra bitki gelişimlerine göre tavsiyenizi uygulayabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir