akvaryumumu taşıyacağım.


çiklet07Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2013
İl: Antalya
Mesaj: 118
çiklet07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 19:55
135 Litrelik malawi akvaryumumun yerini değiştiricem.hemen hemen 10 metre  mesafesi vaar yeni yeri ile.akvaryumu taşırken suyu komple boşaltmama gerek varmı? balıkları ayrı bir  yere koymam gerekir mi?    zaten ilk önce dip çekimi yapıcam suyun yarısını orda boşaltıcam.diğer yarısınıda bir kovaya koyup akvaryumu taşıdıktan sonra tekrar akvaryuma koysam olurmu?
yardımlarınızı bekliyorum..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan BUZCUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/05/2009
İl: Konya
Mesaj: 1423
Serkan BUZCUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 20:07
[QUOTE=burak(vonalı)]135 Litrelik malawi akvaryumumun yerini değiştiricem.hemen hemen 10 metre  mesafesi vaar yeni yeri ile.akvaryumu taşırken suyu komple boşaltmama gerek varmı? balıkları ayrı bir  yere koymam gerekir mi?    zaten ilk önce dip çekimi yapıcam suyun yarısını orda boşaltıcam.diğer yarısınıda bir kovaya koyup akvaryumu taşıdıktan sonra tekrar akvaryuma koysam olurmu?
yardımlarınızı bekliyorum..

[/QUOTE]

Aynen dip çekimini yapmışken su seviyesi ve ağırlığı azalmışken halledebilirsiniz bu durumu,zaten çok fazla sorun yaratacak bir litre kalmamış olur fazla sarsmadan 2 kişi sağlam bir tutuşla taşırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ayhan ÇelikÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 342
Ayhan ÇelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 21:41
Su doluyken taşımak biraz sorun açıkcası. Su içinde hareket ettikçe dengesi bozuluyor felan. Çok çok az bir su miktarı kalana kadar suyu çekip biryerde tutun. Balıklar akvaryumda kalsın. Taşıdıktan sonra suyu tekrar ekler üstüne de dinlenmiş su takviyesi yaparsınız. Kolay gelsin şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 21:44
 

Çerçeveli akvaryumların terk edilip silikonla cama cam yapıştırılmış akvaryumlara geçilmesi hem görünüm hem de sızdırmazlık yönünden büyük avantaj sağlamıştır. Ancak tüm yükü sadece mikron kalınlığında silikonun taşıdığı bu üretimlerin taşınmaları ve kurulmaları özen gerektirir.

Akvaryumun taşınma sırasında zarar görmesi çok kolaydır ancak bu zarar çoğu zaman olay anında fark edilmez. Akvaryumu kaldırırken taban camının altından tutulması şarttır. Yan camlardan kaldırmak silikonlara aşırı ve yanlış yönde yük binmesine yol açar. Akvaryum suyla doldurulduğunda silikonların aldığı beyaz renk işlerin yolunda gitmediğini gösterir. Ufak bir özensizlik akvaryumun ömründen seneler götürür.

Suyla dolu bir akvaryumun taşınması veya hareket ettirilmesi son derece sakıncalı bir uygulamadır. Suyu boşaltılmış ancak tabanda ıslak kum bulunan bir akvaryumun bile taşınma sırasında zarar görmesi çok yüksek ihtimaldir.

Akvaryumu yerleştireceğimiz yüzeyin düz ve pürüzsüz olması çok önemlidir. Aksi halde er geç akvaryumun taban camı çatlayacaktır. Düzgün olmayan bir yüzeyi kullanışlı hale getirmek için strafor köpüklerden faydalanılabilir. Ancak çok kalın veya çok yumuşak köpük kullanmak akvaryumun doldurulduğunda bir yana yatmasına neden olabilir. Bu durum uzun dönemde o taraftan silikon açılmaları için uygun zemin hazırlayacaktır.

Görkem YARARBAŞ


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir