Akvaryumdan Palladium'a Geçiş


erdem17Çevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2
erdem17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2017 15:53
Arkadaşlar merhaba,

Elimde 120lt akvaryum var. Akvaryumun sağ ve sol kısmını strafor ile bölüp orta bölümü 1/3 yüksekliğinde su ile doldurup yengeç beslemeyi düşünüyorum. Bölünmüş yeri de toprak ile doldurup nemli ortamda yetişen bitkiler ekmek istiyorum. Ayrıyetten ağaç kökleri ve strafordan yapay bir şelale yapıp dış filtremin çıkışından güzel bir oksijenleme ve görünüm elde etmek istiyorum. Bunlar ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.

1. Akvaryumu bölmek için strafor mu kullanmalıyım? Dayanıklı olur mu?
2. Akvaryumdaki su miktarı düşeceğinden basınçta azalma olacaktır bu sebeple dış filtrenin devir daim etmesinde aksama olur mu?
3. Fotoğraflarda gördüğümüz kökü suda gövdesi su dışında olan bitkiler nelerdir? Toprağa ekeceğim bitkileri nereden temin edebilirim?

Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giorgiobaramidzeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1542
giorgiobaramidzeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2017 16:19
Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun güzel bir düşünce ile yola çıkmışsınız. Fotoğrafınız görünmüyor ancak straforla böldüğünüz kısmın su tarafında taşlarla desteklerseniz, hem sağlamlaştırır hem de strafor görüntüsünü kapatmış olursunuz. Dış filtreyle alakalı bir problem olucağınız zannetmiyorum hatta geri dönüşü bitkilerin arasından kayalarla oluşturacağınız güzel bir şelaleyle yapabilirsiniz.

Bu arada yengeçler kayalık alan severler. Bu yüzden ekiceğiniz bitkileri muhtemelen ksıkaçlarıyal söküp parçalayacaklardır. Ya yengeçten vazgeçiceksiniz ya da bitkilerden.

Kolay gelsin

Teşekkür Edenler: [T]149636,erdem17[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir