Akvaryuma derz sokmak ne kadar doğru?


invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 15:15
Merhabalar.Geçen eve doğru yürürken aklıma geldi.Kendi keyfimiz için akvaryuma bir sürü kimyasal madde sokuyoruz.Örneğin derz.Bu ne kadar doğrudur diye düşündüm.Bunu ben de yaptım.Ben de derz kullandım.Hatta derz kullandığım akvaryumu izlerken de bunu düşündüm birçok defa.Bilmiyorum.Vicdanım yapma diyor,ama göz zevkim yapmamı söylüyor.Arada kaldım.Acaba balıkların dili olsa derz hakkında ne söylerlerdi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeLuxeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 193
DeLuxeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 19:40
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Merhabalar.Geçen eve doğru yürürken aklıma geldi.Kendi keyfimiz için akvaryuma bir sürü kimyasal madde sokuyoruz.Örneğin derz.Bu ne kadar doğrudur diye düşündüm.Bunu ben de yaptım.Ben de derz kullandım.Hatta derz kullandığım akvaryumu izlerken de bunu düşündüm birçok defa.Bilmiyorum.Vicdanım yapma diyor,ama göz zevkim yapmamı söylüyor.Arada kaldım.Acaba balıkların dili olsa derz hakkında ne söylerlerdi?[/QUOTE]

Doğal ortamlarını onlara sunmak tabi ki en önemli şey. Onlara zarar vermedikten sonra (salınım yapması vs.) fazla hassas davranarak abarttığımızı düşünüyorum. Tabi bu basit bir düşünce sadece. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 20:08
Güzel bir noktaya değinmişsiniz Tamer Bey.Bu konuyu bizim burada hobici aynı zamanda camcı olan bir abimizle konuştuk.O, şimdi herkes akvaryumunda gerek pratik gerekse görselliği açısından silikon kullanıyor.Her ne kadar özenle yapılsa da akvaryum için yapılsada salınım yapmasada kimyasal, boyar madde içeriyor dedi.Eskiden biz cam macunu yapardık dükkanda kazan kurup macun kaynatırdık.İlk akvaryumumu da kendim bu cam macunuyla yapmıştım diye devam etti.Gerçektende haklıydı.Düşünelim örn bir balık Malavi gölünden evimize geliyor kapalı bir cam kutunun içine geliyor.Farklı bir ortama giriyor dekorlar, iç filtre, hava taşı, hortumlar derken iyice şaşırıyor.Yani demem şu ki işin özünde, silikonundan tutunda filtrenin yapısına kadar hepsi kimyasal madde içeriyor.
Siz içinizi ferah tutun.Yemleme,su değişimi,su değerleri ve ortam yerinde olsun balıklarınız huzurla yaşamaya devam edecektir.Keyifli hobiler
ByRecep2014-01-20 20:10:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir