Akvaryum Yapımı - Cam Ve Akrilik Arasındaki Farklar vs.


NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 00:09

Makalenin orjinali İspanyolca'dır. Google çeviri yapılmıştır. Yine de anlaşılabilir.




Eğer akvaryum için ideal bir yer belirlendikten sonra ilk adımı urn, kullanılan malzeme ve çalıştırmak için doğru yolu için en uygun boyutu belirlemektir. ve en yaygın kullanılan malzemeler ve profesyoneller bazıları bu, ilk göz yapmak için eksilerini, doğru seçim yaparken dikkate almak önemlidir. 



MALZEMELER ]


-. CAM 
. nedeniyle çok yönlülük, şeffaflık, sertlik ve özellikle temiz bir yüzey sağlayan ve hepsi çok estetik üzerinde en yaygın olarak kullanılan malzeme 
hem de çoğu için avantaj gibi, ancak büyük dezavantajı fiziksel sınırlamaları olan su muhafaza olarak kullanıldığında. Bu bizim için gerekli bazı parametreleri dikkate zorlar diğer yapı malzemelerine göre eğilme, düşük direnç nedeniyle. 
Biz çünkü daha sonra çok daha derin olan önemi bu malzeme işleme koyacağız. - metakrilat (polimetil metakrilat) . 




Genellikle "pleksiglas" (dünya çapında en iyi bilinen marka ve dağıtım) olarak adlandırılan polimer kompozit malzeme, biz, şeffaf ve bu nedenle en uygun ve gerekli olan her iki cam üzerinde çalışma olacağı belli avantajları ve dezavantajları vardır akvaryumun önünde. Açıkçası fikir akvaryum hayran ve bu yüzden şeffaf bir malzeme kullanarak durumu en azından akvaryumun önünde kaçınılmaz olduğunu varsayalım. 
Bu karşılaştırma daha "float" olarak çekme akrilik ve cam dayanmaktadır biz en anketlerde en uygun olacak göreceksiniz. 


Benim hep merak ettiğim cam ve akrilik arasındaki farklar. Vidrio cam - Metacrilato akrilik.




1. Akrilik, yeni temiz ve iyi cilalanmış iki adet marka kullanma temelinde, cam daha saydam bir malzemedir. Biz Bölüm 5, göreceksiniz çok Zamanla bu değişebilir. 
2. Her iki malzeme yalıtım kötü, ama bir sıcaklık ayarı tutar bir termostatik kontrollü ısıtıcı ile gerekirse bu dezavantajı desteklenebilir. 
3.. Akrilik sadece yarım bardak altında ağırlığındadır. 
4.. Kaza durumunda güvenlik büyük ölçüde metakrilat ile artar, aslında cama göre 10 ila 20 kat daha fazla, 15 kJ / m kadar direnir. 
5.. Mohs skalasına göre bir malzemenin sertliği, diğer malzemelerle çizilme direnci karşılık gelir. Cam bir yüksek değere sahip çok sert ya da sert olarak çizilmiş sadece malzeme çok. Ancak, akrilik çizikler kolayca, hangi daha fazla dayanıklılık sağlar ve kullanımında şeffaflık önemli bir kayıp azalttı. 
6.. Bu katsayı sıcaklık değişimlerine göre malzemenin uzama karşılık gelir. 10 º C aynı boyutları 0.7 mm metakrilat uzatmak uzatmak 1m uzunluğunda bir cam ve 0.09 mm (dolum ve sıcak su balıkları dahil ilk kez ısıtma tipik) sıcaklık bir değişim için. Bu sadece bir metakrilat durumunda da cama göre çok daha fazla ısı değişiklikleri. Ile deforme olarak daha dikkatli parçalar arasındaki boşlukları göz önünde bulundurmanız gerekir anlamına gelir 
7. Fiyat olarak 6mm kalınlığında örnekte, kalınlıkları az ya da çok standart benzer, ancak daha büyük için metakrilat cam daha pahalı kalınlıkları. 
8.. Pişirme yaptığı gibi küçük cam parçaları binlerce içine parçalanır değil kırılma olduğu gibi bu konu üzerinde akrilik, tesadüfi bir darbe durumunda güvenlik açısından büyük bir avantajdır. 
9. Sonunda karanlık kullanacağı bir malzeme olarak Dayanıklılık, cam kalan avantajları minimize akrilik en büyük engel teşkil etmektedir. 
10. Her iki malzeme, toplam sızdırmazlığı için idealdir. Bir yapı elemanı olarak görev yaptığı yeteneği ile birleştiğinde gözeneklilik eksikliğine, önemli kolaylaştırır. 
11. Metakrilat bozmadan dik yüklere karşı sağlayan çekiş, çok büyük yüklere karşı. Buna karşılık, deformasyon direnci oldukça çirkin olan cam, daha yüksek olur. Bu suyun itme güçleri ortadan kaldırmak için yeterli malzeme bölümleri kullanılması halinde olur. Bu nedenle bu tür hastane veya yetiştirme tankları gibi estetik üstün değildir nispeten küçük akvaryum önünde uygulama için ilginç bir malzeme olabilir, ve genellikle sergi adanmış ve akvaryumlar daha edilmemekte olup, besi, "savaş." de akvaryumun içine monte ayırıcılar için yararlı bir maddedir. için başka bir uygulama, çünkü kesim onun daha kolay ve de yararlıdır yapmaktır Bu örneğin bir ıslak-kuru filtre kapları, gibi parçalar. Kolaylıkla delinmiş ve hatta biraz onun kullanımı kolay ve hızlı olmasıdır. Bu uygulamanın bir örneği de bataklık bitki pot yaparken doğal bir filtre için aamm95 geçerlidir Bu Konuya bulunabilir. 









- DİĞER PLASTİK. 



Onlar cam ve pleksiglas, kendi hava koşullarına kötü dayanım ve kullanım için kabul edilebilir dayanıklılık önlemek çizilmeye asgari gibi şeffaf olmasına rağmen bu tür polikarbonat ve polistren gibi diğer plastik, gelince.Buna ek olarak, hücresel bir ölçüde azalmış görünürlük için takviye dik parçaları oluşan hücreler tarafından ayrılmış iki kat polikarbonat ve bu nedenle tamamen uygun değildir. 
polistiren çok kötü etkileri direnen, oldukça esnek ve kırılgan. Bu kaplar, gövdeleri kalem, CD kutuları ve günlük kullanım küçük parçalar çeşitli için kullanılır. Farrowing kasalar. Tür malzeme bulunmaktadır 
Öte yandan, sert PVC paylaşan, ancak (bildiğimiz sert PVC ürünlerinin çoğu, çünkü katkı opak rağmen) makul direnci ve iyi bir şeffaflık var, pazarlama Uygun kalınlıkları plakaları bizim akvaryum duvar yapmak bu nedenle var olmayan ve siteler anlamına gelir. Bu plakalar düzgün silikon ile kapatılmış su eklem olarak hizmet verebilir. -. WOODS La Madera, çeşitli kompozisyonlarda kabul direnç ile çalışmak için, nispeten ucuz olması, kolay yönetilebilir, çok erişilebilir çok ilginç bir malzemedir. Al şeffaf değil, başka bir malzeme ile en az şeffaf ön ihtiyacı, yanaklar ve akvaryum tabanı alt için uygun bir malzemedir. Başlıca dezavantajı gözenekli bir malzeme olması yatıyor ve hangi ciddi nem, hangi etkilenir Olgumuzda. olası uygulanması için su yalıtım malzemeleri ile gerçekleştirilebilir nedenle nemli destek odun vardır tedavi ve semaver kullanılan bu malzemelerin odaklanmak ve yararlı yeterince ele karşın, diğerleri kaybolacak, olacak su ile doğrudan temas olmayan akvaryum parçaları için. bu malzemeler için hesap için, sadece su geçirmez olmadığını bu güvenmek gerekir, ancak kendilerini su geçirmez astarı olmayan için yeterlidir. 




DENİZ KURULU.




Gerçekten kompozisyon hiç tahta, burada yer almakla birlikte. Kurul, yönetim kurulu, su geçirmez çok sert ve dayanıklı fenolik astar ile lamine edilir. Öncelikle ıslak yerlerde dayanıklılığı için mutfak mobilya üretimi için kullanılır. Ayrıca ahşap ve su geçirmez göre biraz daha hafif malzeme olması yelkenli parçaları oluşturmak için kullanılır. 
Ayrıca kapakları, reklam panoları, ahşap zeminler ve banyo mobilyaları kullanılan, açık diğer tüm araçlar arasında veya yüksek nem alanlarında. 
genellikle daha estetik bir yüzey kazandırmak için bu tür hatta tik veya PVC kaplama gibi kaliteli malzeme ile kaplanmış devirdi. 
Bu malzeme sertlik vermek fenoller, batırılmış karton birkaç katmandan oluşur ve su geçirmez hale gözenekleri tıkar. Bu plakalar nihai ürünün yüksek sertlik ve yoğunluk veren fenol formaldehit yapıştırıcı bastırılır. 
kalınlıkları 6 dağıtılır, 9, 12, 15, 18 ve yukarı 25mm, ancak üretici bağlıdır. 
paneller genellikle standart önlemleri Ayrıca 2.500x1.250mm ancak üretici bağlıdır. 0.12 bir ısı iletkenliği "iyi" bir yalıtım malzemesi yapan W / m² K, sahip oldukları olağanüstü özellikleri gibi. Yoğunluğu, 500 kg / m³ beş kat cam daha az ve sunta daha DM ve daha az yoğun göre bir buçuk kat daha az. Bu yüzden hafif olduğunu söyleyebiliriz. Onun bükme gücü iki kat yonga ve olmayan bindirmeler "makul" su dayanabilecek bir malzeme olarak kabul edilebilir ne DM kartına benzer çok yüksek ağırlıkları gidin. 






KALIP İÇİN KURULU.




Beton yapılar için kalıp kullanılan levhalar birçok türü vardır. 
bizim değer olmayacak şekilde Bunlardan biri tedavi ve neredeyse "tek" olan ahşap tahtalar (rustik kurulu) oluşur kullanın. 
Bu nedenle su geçirmezlik bazı garantiler olan odaklanın. - üç kat panoları. Bu ağaç liflerinin dayanıklılığı geliştirir her katmanı, dik böylece (köknar, çam, huş ağacı veya benzeri) yapıştırılmış üç tabak oluşur. Dış yüzeyi sentetik reçine kaplama mühürlü 130 g/m2 sarı melamin ve kenarları vardır. Bu nedenle, çok su geçirmez ve dayanıklı bir ağaç türüdür. Herhangi bir durumda, inşaat kullanımı 20 ile 30 kez önerilir. unutmayın kalıp gereksinimleri çok yüksek olduğu gibi, betonun yüksek basınç dayanacak şekilde olduğunu, ama kullandığınız gerginlik kaybedebilirsiniz unutmayın. bu kurullarda beton agregası ile temas eden ve yeterli ovmak bir çalışmada, düşüş nispeten yüksek ve koruyucu tabaka kırılmasına sebep olur . mühür kaybetme bizim akvaryum, bu aşınma aşırı risk olmadan kullanım sağlayan, son derece üstün dayanıklılık sağlayan yoktur. - Kontrplak.Fikir, çok daha fazla katman dışında, aynı sık kullanılan ince ahşap ve mekanik özellikleri en yüksek standartları sağlar. Gwashere Bu makalede, bunun üstesinden nasıl tahtaları kullanımı için birçok ipuçları ve. 


Ahşap Akvaryum adım




KURULLARI su geçirmez.


Iki tür, suya dayanıklı ve su geçirmez aglomere DM vardır. Her iki malzeme nem püskürtmek kimyasal maddelerle karışık kuru ve / veya talaş preslenmiş odun lif temel unsurları vardır. 
kendileri bile yüksek nem oranı dayanıklı, su geçirmez kabul edilemez Bu kurullar. Böylece gibi bizim akvaryum duvar olarak kullanılamaz olabilir. 

Lamine kurulu. MELAMİN.


Olarak da bilinir lamine levhalar melamin bir tabaka ile taban tahta, plastik bir bileşik ve bu nedenle su geçirmez uygulama oluşur. Laminasyon sırasında, belli bir sıcaklık uygulanan, polimerizasyon kurulu gözeneklerine melamin tanıtan oluşur ve mükemmel bir tutuş sağlar. Melamin nem, buhar, kimyasallar, erozyon ve. Çizilmeye karşı bir engel olduğu 
da mümkün olabilirken, lamine levhalar kullanımı için dikkate alınması gerekir, bu yonga veya MDF, her ikisi de yapılır herhangi bir çatlak veya kabuğu karşılık gelen bir bozulma ile nem geçişine izin verirse, nem ile büyük ölçüde düşürebilir malzemeleri, böylece, tam bir melamin yüzey sağlamak gerekir. Ahşap sadece birkaç çürüyen, onun istikrar kaybeder ve üreten sızıntıları biter. Bu nedenle, çakıl altında olduğu gibi, çizebilir akvaryum içinde bir şey son derece dikkatli olun kullanılarak lamine edilebilir. 
şahsen buna karşı, bu faktörler dikkate alınmazsa. 
tezgahı mutfaklarda kullanılan melamin zaman kullanımı ve çizikler ile sonuna kadar ve son olarak su süzülür ve çürüyen ahşap sonuna kadar nadir değildir. . Bir akvaryum olarak çok daha nemli aynı çok daha kısa sürede şarj edilebilir BETON VE ÇİMENTO -. Onun büyük bir güç için çok faydalı maddeler, ancak uygulanması malzemelerin basit montaj göre ekstra karmaşıklığı içerir Önceki bölümlerde. sıkıştırma ve gerilim yüksek direnci dikkate almak bir malzeme olabilir akvaryum veya büyük hacimli çalışma durumunda. Başlıca dezavantajı nem ile kötü bir davranıştır. beton ve çimento hem gözenekli ve kendileri için uygun bir mühür ve tank duvarları sağlamak değil bu nedenle su geçirmez ve olmayan su emer. Yani kullanıldığında, tüm yüzey su geçirmez olmalıdır. Örneğin, epoksi reçine ile. Bu malzemeler akvaryum yerleştirerek zaman akılda tutulması gereken ağır kaldı. cam en saldırısına direnir rağmen, cam ile birlikte gerektiren her durumda beton kullanımı dikkate alınmalıdır kimyasalların (hidroflorik asit hariç), alkali saldırı yüzeyi. Beton kullanırken, nem tarafından yayımlanan çimento alkaliler, cam yüzeyi mat edebilirsiniz. . Bu nedenle, çimento ve beton yüzeyinden cam ayrı bir alüminyum çerçeve kullanılması tavsiye edilir tuğla ve harç -. çalışacak önceki nokta gibi bir akvaryuma, ama suya dayanıklı olmalıdır. - METAL . Yüksek dayanımlı, mükemmel. Orantılı pahalı olmasına rağmen çok daha düşük ağırlık. gerektiğini unutmayın, alüminyum veya paslanmaz çelik gibi metaller su ile temas pas olmayacaktır. Bunlar yerine duvar daha takviye için ideal, ancak faydalı olabilir. - DİĞER MALZEMELER. Bu malzemeler ek olarak özellikle uygundur. - Fiberglas. Bu sıvı epoksi reçine ile karıştırılarak cam örgü (tel kumaş, esnek cam) ürünüdür. Bu bir kalıp içine alır ve kuru izin verdi. Sonuç asitler ve iyi ısı yalıtım için su geçirmez ve çok yumuşak, son derece dayanıklıdır. Bu çok zor germe ile kırılabilir hale çekiş gücü son derece dayanıklı olma özelliğine sahiptir. o az para ile çok uysal olduğu için bir su yalıtım malzemesi iyi bir seçim gibi. Su ile temas halinde yararlı olduğu, inert bir malzeme ve herhangi bir toksin serbest bırakmıyor. - kauçuk, neopren, butil ve propilen. İyi ısı yalıtımı ve su yalıtımı.Dövülebilir ve uymak kolay. - epoksi reçine. Daha fazla istikrar ve daha iyi sızdırmazlık. Resimler aynı şekilde uygulayın ancak yoğun ve yüzleri. Bu renksiz satılan ve yüksek dayanıklılık var. Kurutma emin toksik olmayabilir yapmak zaman alır. Bir kez herhangi bir çözücü ya da zehirli gazlar yola çıktık. Bu çok büyük bir akvaryum ve birçok litre direnci dikkate almak büyük bir özelliği var (350Kg/cm ²) asetik silikon göre yaklaşık 20 kat daha yüksek, çok yüksektir. Bu nedenle, yapıştırma cam kullanımı gerçekten ilginç. Bilinen en güçlü yapıştırıcıdır. Bir fikir vermek için, yüksek yapışma ve direnç zarar beton yapılarda çatlaklar tamir için kullanılır. Ancak, bir dezavantajı vardır ve bölmeler arasında kötü dilations emer silikon, çok daha az esnekliği sahip olmak da önemlidir. başka çekince mikroorganizmaların kolayca uygun bir malzeme yapar onun hazmetme kapasitesi vardır , mantar, protein, kir vb. de ultraviyole bozuk malzeme olarak ışığına doğrudan maruz bozulmasına yol açar. Bu yüzden hava vernik veya polyester jel kaplama ile korunmalıdır. - akrilik veya poliüretan boyalar. Epoksi reçine daha temiz bir seçenek olarak, bu tür bağlılık gibi astar kullanım çok daha düşüktür ilginç. Ayrıca su geçirmez ve çok düşük toksisitesi vardır. Onlar epoksi reçine ile birlikte son bir astar koruma için iyi bir seçimdir. . Silikon kauçuk yarısıdır Silikonlar -. Biz asetik ve nötr silikon hizmet vermektedir. Bu da balık için zararlı toksik iletirler olarak Bileşiminde mantar bize hizmet etmez. Dahil asetik asit nötr daha uzun süre kuru bırakılması gerektiğini, ancak mükemmel bir şekilde yararlıdır. Aslında daha dirençli olma eğilimindedir. Uygulama tutarlılığı sağlamak için kullanılan solvent hızla toksik ancak buharlaşır aseton olduğunu. silikon bölümünde daha ayrıntılı cam tedavi için. 



Boyut seçimi.


Belirlenen ve malzeme kullanımı, biz oy önlemlerin seçim için bazı gerçekleri göz önünde bulundurmalıdır. İŞLEVİ. Bu akvaryum daha az sürekli bakım ihtiyaçları ve kolay değiştirmek için erişim veya olmasını gerektirir dikkat etmek önemlidir iç bölümleri çalışır. Bizim kol akvaryum maksimum yüksekliği düşünmeye zaman bu tedbir önemlidir, böylece parmak ucundan koltuk yaklaşık 60 cm. Biz yüzey arka 10cm ilgili varsa, daha yüksek bir 60 fazla veya 65 cm ekim görevler için belirleyici olabilir veya alt temizleyebilirsiniz söyleyebiliriz. Bu göreceli değil, herkes aynı kol uzunluğu ve bizi zor yerlere ulaşmak için izin araçlar var, ancak her zaman olduğu gibi güvenilir veriler dikkate alınır, ısrar ediyorlar. biz derinlik eklerseniz, erişim ile akvaryum önünde, çapraz mesafeyi arttırır. KİRACI. Bitki ve balık. minimum boyutları, genişlik ve yükseklik hem de derinlik ve korumak için türüne bağlı olacaktır. Ne olursa olsun az ya da çok kurulmuş balık başına galon, bu orta boylu balık olduğu için, kayıtlar en az 40 cm yüksek bir akvaryumda bu tür yetişkin bulmak ve gergin olmadığı için onlar üzerinde bir çok su ihtiyacı olamaz. Doğada kendi ana yırtıcı kuşlar, kendi içgüdüsü onları bu koşullarda risk altında hissettiren bu yüzden. Bizim akvaryum sakinlerinin iyi bir genel bakış korumak sağlamak için her iki tür ihtiyaçlarını bilmek. Genellikle var bir bitkili tanklarda bitkiler bulmak için 35cm en az bir derinliği olmalı bir bırakacak kadar serbest yüzme balık cam önünde alan en az. Bu minimum boyut sınırı ve biz ne kadar çok arka plan olarak, bizim akvaryum için perspektif duygusu oluşturmak için derinlik ve daha kapsamı daha mantıklı olsun, denebilir . 50 ve 60 arasında cm derinliğinde. Optimal bir dizi ile oynamak için ideal bir boyutu olacaktır onların özgünlük için dikkat çekici ve 10 cm maksimum derinliği olan akvaryum tipi "kutu" satmak evleri vardır, ama elemanlarının bu tür yer türlerin seçimi belirli kısıtlamalar doldurmak için. Açıkçası tür yüzme balık için yeterli alan bırakmak, küçük ve bitkiler arka plan veya görüntü düzlemi çeşit ile değiştirilir gerekir. 





SU AĞIRLIK NEDENİYLE FİZİKSEL SINIRLAMALAR. suya göre bir 70cm yüksek oy kutusuna büyük ekler, her zamankinden daha çok kalın cam kullanımı gerektiren, oldukça yüksek bir itme anlamına gelir. Istedikleri gibi biz ek maliyet ve oldukça yüksek karmaşıklık içerecektir makul önlemler nerelere harcanacağı bilerek ulaşabilirsiniz çünkü yükseklik sınırlamaları, harcama bağlıdır. akvaryum genişliği olarak daha fazla yer veren ölçüsüdür , boy cam donatı rahatsızlık uçakları sadece çünkü. Bu tedbir 1 metre daha yüksek olmalıdır. FİYAT. Kadar olarak göze standart yöntemleri urn bedeli hakkında yukarıda açıklanan etkisi genellikle orantılı değildir maliyetleri içerir. Bu yüzden her zaman satın değerlendirmek için ilginç ticari rekabet ve iyi kalite / fiyat oranı tarafından dağıtılan oy pusulalarının, test öğenin güvenilirlik ve güvenliğini sağlamak ve kusursuz bir işlev için tasarlanmıştır. yaklaşık fiyatlar verin hiçbir mantıklı, sürekli pazar değişiklikler ve aquarophilia gibi markalar arasında fiyatlarındaki değişiklikler aynı ürün için çok büyüktür. 




CAM.




Yukarıda belirtildiği gibi, cam bizim kutusunun her açıdan en uygun malzemedir. . Yüzden şimdi daha kapsamlı ve eksiksiz deneyin . ÖZELLİKLERİ Onun en önemli özellikleri şunlardır: - Şeffaflık - Su geçirmez - Direnç makul- sertlik ve kırılganlık - Sertlik sıfırdan yüksek ve bu nedenle zor - Zayıf yalıtım - Çok estetik Bir çok profesyonel bitirmek izin Yüksek dayanıklılık - - kimyasallara karşı yüksek dayanım özellikle fiziksel bazı özellikleri, bizim semaver için elimizden aşağıdakileri göz önünde bulundurun, bunların arasında, cam türlerine bağlı olarak değişebilir . cam türleri Deniz hangisi bu vizyon engelleyen herhangi bir boya olmadan, bu nedenle, tamamen şeffaf ve renksiz olacak kullanmak camdır. 

Tavlı cam veya çiğ. Float.




Geleneksel düz cam olarak bilinen, tavlanmış cam sıvı kalay yüzeyi boyunca yüzen bir erimiş durumda cam bir sayfadır şamandıra süreci ve bu nedenle onun adı ile yapılır. Banyoda, "Float" cam kütle kimyasal yeterince yüksek bir sıcaklıkta ve bunun paralelinde, parlak, cilalı onları düz yapmak için usulsüzlük ve düz yüzeylerde ortadan kaldırmak için yeterince uzun bir süre atmosfer kontrollü bir ortamda sınırlı kalır yangın. 
Bu az ya da çok normal. fiyatı için sandık hemen hemen tüm durumlarda kullanılacak ve oylama boyutlarda yeterli güç ihtiyaçlarını karşılamak için 
Düzcam 2500 x 3600mm ve yaprakları standart yaprak mevcuttur 3600 x 5500 mm "jumbo". 

Temperli cam.




Termal temperleme geleneksel tedavi yüzeyi ve kontrollü soğuk hava basıncı üzerinde bir etkisi yaparak, daha sonra söndürülür, verdiği yumuşama yaklaşan bir sıcaklığa cam ısıtma kapsar. Böylece cam yüzey ve camın iç sürekli gerginlik stres maruz ise hızla basınç gerilme sürekli daralıyor. 
Bu süreç temperli cam göre 4 ila 5 kat daha fazla mekanik dayanıklılık sağlar şamandıra ham, termal bir bardak işlenmiş olduğunu kırık varsa, keskin kenarları olmayan, küçük parçalar halinde tamamen keser. 
Temperli cam olarak imal edilir ve temperli veya sıkıcı kesemez zaman. Temperli cam en büyük boyutu 2400 x 3600 mm civarındadır. 

LAMİNE CAM




Polivinil butiral ve interpoze levhalar, yapışma, esneklik, şeffaflık ve direnci çok iyi nitelikleri ile bir plastik malzeme ile birkaç basit uyduları birleştirerek elde edilir. En önemli özelliği cam içeren butiral levha olarak, akvaryumda tatili önlemek için özellikle uygun hale penetrasyon için direnç ve olası bir felaket karşı acil eylem sağlar. 
lamine cam olması durumunda olacak PVB tabakası nüfuz yoğuşmayı önlemek için epoksi boya veya vernik ile kenarları başbakan için. Bu etkisinden cam farklı davranış gösterir. 





Temperli cam şamandıra göre önemli ölçüde daha pahalı, bu yüzden kullanımı dikkate almak bir şeydir. Bu camın direnci yüksek, ancak kolayca iki kez eşdeğer bir tavlama olduğu edilebilir fiyat ile orantılı değildir. 
o bükme, çok sakat bir çok daha fazla direnç, çünkü Öte yandan, temperli cam daha fazla güvenlik sağlar ama kırma önce bir float cam. 
el lamine cam, şamandıra aynı kalınlıkta benzer bir bedeli vardır, ama iki pencere kalın olarak birlikte çalışmaz ile gücünü biraz daha düşüktür. Biz kırılma. Halinde parçaları tutan PVB levha sayesinde, söylediğimiz gibi yerine daha fazla güvenlik sağlamak kalınlığı hesaplama. Bu hesaplama Timoşenko formülü dayanmaktadır ve belirlemek için yapılan hesaplamaların çıkarım olduğunu rüzgar etkisi altında cam kalınlığı. Günün sonunda, cam bir güç dik olarak kullanılan bu formül hesaplama varsayımlar, rüzgar durumunda. Camın tüm yüzeyine eşit olarak kabul edilir Bizim durumumuzda, cam baskı yere mesafeye göre değişir, ancak görünüm maksimum değeri ve en elverişsiz gerekli kalınlık bilmek kadar, tasarım değeri olarak kullanabilirsiniz. ÇERÇEVELİ TAKVİYE İLE HESAP: , dört tarafı desteklenen bir varsayım hesaplanırken Bu formül oldukça güvenilir olarak durum genellikle büyük bir akvaryum ön cam. Bu hesaplamalar için almak nedenle geçerli akvaryumun üst çevre en az bir çerçeve, cam ya da metal yerleştirme sağlayacaktır. Takviye olmadan çerçeve durumlarda hesaplamak için formül farklı olacaktır ve daha sonra göreceğiz. akvaryum duvarlarında su basıncı birkaç kavramları anlamak gerekir anlamak için. basınç duvarlarda su basıncıdır. Bu sürücü su kolonu daha yüksektir. Bu nedenle akvaryum yüksekliğine bağlıdır. Bu nedenle, akvaryum noktalarına nerede daha fazla basınç akvaryum duvarların altında olacağını biliyorum. Bu akvaryumdaki en vurguladı tabanının çevresinde yer anlamına gelir. biz en elverişsiz kalınlığı belirlenir bulmak cam kalınlığı hesaplamak için. basınç bu nedenle eşdeğer ağırlığı su sütunu su kat yüksekliği. E (Pascal) = p (Kg / m³) xh (m) suyun özgül ağırlığı 9671,70 kg / m³ (28 º C) 'dir kalınlığı bilmek, söylediğimiz gibi, bulunan en vurguladı bulmalısınız tabanı ve geniş yüzey kristallere. uygulamak S (m) = Boy (m) x yükseklik (m) Biz cam bezi en büyük ve en küçük yan oranı biz hesaplar olduğunu varsayalım senin kalınlığından daha büyük veya 3 (L / l <3) eşittir cam 4 tarafı bizim durum için Timoşenko formülü desteklenecektir: 




Bu hesaplama tavlama cam veya float için, ama rüzgar için hesaplamalar ve bu perde duvarlar gibi ulaşılması zor yerlerde uğraşırken, bizim durumumuzda biz güvenli olarak 1.3 kat ile çarpın. 
Bu şekilde, temperli cam, lamine cam için henüz hesaplama gelen değeri kullanarak 1.4 güvenlik faktörüdür. değer standart cam bir üst kalınlıkta yuvarlak olmalıdır. standart pencereler 3 kalınlıkta üretilmektedir , 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 ve 19 mm Örnek olarak, 1m x 0.5 metrelik bir kutunun hesaplama almak 








HESAPLAMA OLMADAN METAL ÇERÇEVE en üst çevre az çelik kapsamlı bir çerçeve performans söz konusu olduğunda, biz parça hazırlama bu takviye çevre ve karmaşıklığı maliyet tasarrufu ise camın kalınlığı önemli, bu yüzden bile arttığını görmek yeni kalın cam nihai maliyet oldukça yüksek olacaktır. o taraftaki donatı eksikliği eğilme bölümü artırarak telafi anlamına gelir. Kalın cam, daha fazla direnç ikiye katlanır. Biz cam bezi en yüksek ve en düşük yan arasındaki oran kalınlığı hesaplamak için gidiyoruz varsayalım (L / l ya da daha büyük 9 eşit <9) üç tarafı desteklenen Timoşenko formülü, cam gibidir: 









Bir önceki duruma benzer bu formüller uygulayarak alacağı bu yana bu ders hesaplamak için, bir örnek veremezsiniz. Herhangi bir durumda, cam kalınlığı hesaplamalarında standart boyutlarda, aşağıdaki tabloda tarafından belirlenecektir. (Hesaplamak için veri yürümek istemiyor). 





: Yüksek çözünürlük tablo görmek için cam kalınlıkları Tablo


Gibi ağırlıkları büyük olması başlar ve daha somut ve özel durumlarda nitelikli profesyoneller tarafından incelenmelidir olan bu durumlar için bu yana, hesap daha büyük boyutlarda tanklar dikkate alınarak değil, tabloda gösterilmiştir. Bu gibi durumlarda her durumda cevap olarak askıları ve diğer özel tasarımları sayesinde, hesap güçlendirmek için ihtiyaç alınmalıdır. Son olarak, oldukça kolay olabilir bu önlemlerin dışında makul bir durum olduğunda boyutlarını cam akvaryumun uzunluğu üç kat yüksekliği sağlayacak şekilde, ve biz. farklı bir hesaplama kullanmanız gerekir Aquaria çok uzun ama yüksekliği 80cm geçmemek nadir değildir ve hatta kalmadan evlerimizde pratik çok büyük olmak gerçekten yüksek gitmek için maliyet. şimdi örnekte görüldüğü gibi, bu hesaplama, cam kalınlığı bilmek desteklenen 4 tarafların sertlik sağlamak için kayışları ile güçlendirilmiş, tankın yüksekliği bilmek yeterli ve tabii ki olacaktır. Bu jartiyer mantıklı. Daha önceki davalarda olduğu gibi bir cam veya metal çerçeve eklenir 2.50 m genişlik ve yüksekliği 65cm bir tank örneği kullanarak, bu şekilde, ve merkezi takviye bir kuşak ile urn nedeniyle, hesaplama şöyle olacaktır: 








Son olarak, temperli cam kullanılması halinde, bu gibi termal kendi üretiminde öngerilmeli olarak, yukarıda açıklanan açıklığa kavuşturmak için aynı yüke dayanıklı biraz daha küçük kalınlığı gerektiren yüksek mukavemet var. Ayrıca, izin, eğilme direnci olan güvenlik için önemli bir erdem olduğunu su basıncı ile deformasyon durumunda, kırılmaya karşı daha dayanıklı. 
eşit kalınlıkta yüzen bir temperli cam kolayca iki kat daha fazla maliyetli. lamine cam olması durumunda, PVB tabakası ile birleştirilmiş iki adet olmak üzere, gücünü eşit kalınlıkta sağlam bir cama göre biraz daha azdır. Bu nedenle, tek bir su itme için, bir ölçüde kalın cam kullanın. Örneğin, 8 +8 lamine cam, hesaplama açısından 15mm eşdeğer şamandıra ve fiyat hemen hemen aynıdır. güvenliği ancak kırılması durumunda orta PVB cam eserler koruyarak, çok daha büyüktür. KURUL. ilk şey bunu destekleyecek olabildiğince sorunsuz bir yüzey hazırlamak olacak. Bu yüzey tabanının usulsüzlük emer ve cam bir kırılma dayanımı önlemek için yumuşak bir malzeme ile kaplanır. Bu malzeme bu uygun poliüretan köpük, strafor, çok yönlü, sünger, mantar veya başka olabilir gereksinimi ve mümkünse su geçirmez eğer. baz hazırladıktan sonra, cam arka planda yer almalıdır.Daha sonra arka cam, yan ve son olarak ön montaj. Bu ağırlık onlar köşelerinde şarj yok ki, en iyi çözüm tabanının dışında dikey cam destek biri olduğunu takdir urn cam altında. Bu nedenle, bu toplantılarda uygulanan silikon çok ince cam arasında silikon bir boncuk ima kristallerinin ağırlığının baskı olmayacaktır. yan parçaları üzerinde ön ve arka komut. cam Bu konum olmalıdır Bu taban ve iki tarafın cam kalınlığı indirim hesaplamaları yapacak gibi, cam sipariş akılda vardı. İndirim cam + silikon alanı. Örnek olarak, 1.500mm genişlik x 500mm bir semaver için derin x 600mm yüksek ve kalın 12mm, cam olacak keser: - 1.470mm x 470mm Bankası - 2 Sides 470mm x 600mm arasında 2 600mm x 1.500mm cephe - 





  















Bir diğer olası çözüm tabanının cam tarafındaki düz cam yere, ama montaj olarak çekül, daha karmaşık ve konum daha hassas olunması ve hareketli parçaların daha kolay içine cam ayarlayın. Indirim kesim karşılığında önceki durumda olduğu kadar doğru olması gerekmez. düzeltmek ve düzgün pencereleri mühür için silika kuruma sırasında çekül uygun sağlamak için geçici olarak kanal bant ile güvenli veya benzer olmalıdır. asla diğer uygulamalar için çok estetik bir cam UV sisteminin sabitleme için kullanılan, ancak elastikiyet basınç ve eksikliği ile durumda rajaría olduğunu. uygun yaklaşım emmek için dayanıklı ve esnek bir silikon kullanmaktır dilatasyon suyun itme ile üretilir. Bu şarkı 90 derece ve cilalı olarak kesilmiş olmasıdır cam kırılması iyi direnç sağlamak için dikkate önemli bir gerçeği almalıdır. Bunu yapmak için şu kenarları toprak ve kenarları öldürmek zorunda kalacak düzgün parlak olduğundan emin olmalısınız. Bu cam fleksiyon ve kalın camlar kesilir, çünkü kesim mükemmel dik cam karşısında değildir. Ayrıca, mahkeme ile su basıncı cam kırılması üretmek usulsüzlük üretmek mümkün olmuştur. Önlemek için kenarına geldi ve nihayet tabii net kesilmiş kenar en az dayanıklıdır. Kumlu, parlak kenar güçlü olduğunu bilerek, şarkılar gözden zorunda Söylemeye gerek yok, cam mükemmel olmalı tüm uçakların montaj sırasında 90 derece denk sağlamak için kare kesilir. cam sabitleme müteakiben kurullarının dışarı çıkmış bir kesici silikon ile kesilmiş ve tüm eklem iç mühür devam etmek gerekir bir silikon boncuk. takviye. Uygun gözlük sağlamak için, bu genel olarak, özellikle tüm eklemleri, akvaryum altında olanlardır destek basınç noktaları. bilmeli 300 litrenin üzerinde akvaryumlarda Bunu yapmak için Bu toplantılar sayesinde taşlarından tavsiye güçlendiriyor. Bu üçgen parçalar yeterli kavrama yüzey sağlamak için yan en az 10 cm olmalıdır. (Şekle bakın) uzunluğu fazla 1,50 m tanklar için, sık sık olan ön ve arka su kaynaklanan deformasyonlar sağlamak için, arka cam ön bağlar merkezi bir kayış kurulumu gerektirir daha fazla yüzey kristalleri. yayılma alanının merkezinde meydana kadar çirkin göbek, yetersiz cam bir bölümü veya ek yerlerinde hafif azaltmak için ara destek ihtiyacı gösterir dikkate almak gerekir bu. Bu deformasyonlar Uzun zamandır tutuluyorsa, doldurup yerine bu durumun en kısa sürede boşaltılmalıdır ve zulüm bir konu yapmak gerekir cam bükme ve sadece kırma, böylece bir eksikliği var. için Bu zulüm yerleştirilmesi, daha güçlü sendikalar izin vermek için, parçalar arasındaki temas yüzeyi artırmak için önerilir. Bu şekilde, ve cam cephe eğilme direnci artırmak için, bu cam bir parça yerleştirmek yararlı olur bu bölüm daha ayrı destekleriyle biri cam kasılıyor, böylece, cam ve sonuna yapıştırılmış sonuna kadar dik, ön üst kısmında formu şerit. Bu parça en az 10 cm genişliğinde olmalıdır. Olarak bu alanda aumentásemos cam bölümünde, bu parça gerçekten hareket eder. Duvarlarında Romanesk kilise payandaların gibi aynı işlevi gerçekleştirilir. Büyük taş iskele her mesafe duvarın direncini artırır.sırayla bu uzunlamasına jartiyer daha da sağlamak, böylece ön ve arka cam bağlayan zulüm kavrama bölümü artırmak için bize destek olacak cam en kötü nokta bağlama. (Rakam P noktası bakınız). Bu merkezi zulüm en az 15 cm genişliğinde olmalıdır. Daha geniş, daha sürükleyici yüzey daha yerleşik ve silikon contalar olacaktır. 






1 .- kalınlığı kutusunun boyutu için yeterli ise, cam deforme olmaz. 
2 .- kalınlığı yeterli değil ise, ön cam bir "göbek" oluşturur. 
3. .- cam takviyeli ise Bir zulüm boyuna bölüm su direnir ve deformasyonunu önleyen yüzdürme artar. 
4. .- 1.5 m'den kutusunun uzunluğu, hatta boyuna askı yerleştirirken, size baskı altında deforme olabilir. 
5 .- akvaryum her iki yanında su nedeniyle çapraz zulüm bindirmeler, en elverişsiz olduğu nokta P kutusu "bağlama". dengeler akvaryum kenarlarına geliştirmeye yönelik bir diğer ilginç seçenek, metal profil kullanımı olan Bizim durumumuzda yukarıda belirtilen neme uslu malzeme olarak, alüminyum veya paslanmaz çelikten yapılmış olmalıdır. parçalar hazırlamak için bu alt kutunun üst çevre hem de kapsamlı bir çerçeve olmalıdır. için Üst çevre için hem de T. bir profil-profil L olarak kullanılabilir iken baz profili düşük çevre, L kullanılacak Ancak, her iki durum için ve bu destek çok düzgün çalışma olmalıdır Tek parça, bükme izin kanat kesmeden önce, kutunun köşelerinde profil katlanır. Kare kesilmiş parçalar yapılmış ve bu çerçevede performansını önemli ölçüde azalır 90 º 'de toplantı için Sivri köşede monte varsa. bizim üst çerçeve yaparsanız, merkezi zulüm kolayca yukarıda kanat profili monte edilebilir kristal üst çerçeve T-profil kullanılmasının nedeni bir yüzey bize kolayca bir kapak koymak için ışık veya nerede düzeltmek sağlayacak olan. kullanılacak alüminyum profiller en uygun olarak 1.5 mm minimum kalınlık olmalıdır Bizim durumumuzda için. Bu bölümde, kutusu daha fazla hacim büyük olması ve bu nedenle daha kalın cam gerekir. en az kanat üç kez bir ölçüsü olarak camın kalınlığı kullanacağınız profili ölçüde olmalıdır. 






Silikonlar. 



Bugün, akvaryum kurmak için en ucuz, güvenilir ve kolay asetik veya nötr silikon kullanmaktır. 
Silikon kokusuz, renksiz polimer ağırlıklı olarak silikon yapılmış. Bu uygulamalar çeşitli faydalı kılan yüksek sıcaklıklarda durağan ve istikrarlı olduğunu ve bizim durumumuzda, geniş kapasite ve yapışkanlı su yalıtım bu eklemlerin mühür her iki akvaryum duvar tutmak için en iyi malzeme yapar ve su kaçmasını önlemek. 
Birçok farklı kullanım amaçlı piyasada silikon geniş bir yelpazede, ama biz en uygun olarak, asetik ve nötr odaklanın. 
Daha önce de belirtildiği gibi, tüm bu onların bileşiminde olan kim mantar, çünkü su ile temasta olan toksisite atılmalıdır. SİLİKON Acet: tek bileşenli dolgu yüksek kaliteli, esnek silikon tabanlı. solmaya ve ultraviyole ışınlarına karşı dayanıklı değildir. (Bu en az olmasına rağmen) elastikiyetini akvaryumlar için gerekli olan kür, sonra kalıcı olduğunu ve panoları su basınç ve sıcaklık değişiminden dolayı camın genişleme emme kapasitesine sahip olmalıdır Mükemmel cama yapışma temel erdemdir. Ayrıca akrilik ve plastik her türlü gibi diğer malzemeler yapıştırma için çok yararlıdır. Istisna yapışmaz PVC yüzeydir. Ayrıca beton eklenir. asetik silikon olarak belirtilmiş olan kompozisyonu farklı mukavemet bağlı olarak farklı markalar vardır. Her durumda, kristallerin belirlenmesi biz 18 Kg / cm en az bir çekme dayanımı sağlayan bir marka bulmak ². Bu fazla 300 litre tank için geçerlidir, su ve daha az ağırlık çok kesin değildir. Bu silikon aseton (ayrıca sirke olarak da bilinen asetik asit), ortak bir çözücü ile seyreltilir, affording uygulama için silikon uygun tutarlılık. Hava buharlaşır ile temas aseton, silikon serbest ve katılaşmasını sağlayan. asetik silikon, bu nedenle hiçbir katkı maddesi olmadan, sıradan silika. Bu sadece daha silikon dayanıklı ve elastik yapar ve bu nedenle akvaryum cam bizim ayarı için en uygun olan. Aseton getirirken, kuruma süresi nötr daha büyük demektir. saldırı butil silikon Bu tip. . Bu silikon düşürür temas butiral ara tabaka olarak, lamine cam kullanırken dikkat edilmesi gereken bir şeydir SİLİKON NÖTR: Bir silikon mastik nötr çapraz edilir. Tek farkı, asetik aseton içerdiği, bu asidik değildir ve butil saldırı kalmaz. kür aseton olmadan yapılır. . Nem ile temas retikül . cam ve PVC dahil tüm plastik, yapışır çok sert ve esnek ve daha yüksek nem çalışır. SİLİKON MIRROR: ayna olarak silikon nötr silikon yüksek mukavemetli, başka bir şey. Bu belirtilen çünkü asetik silikon tabaka boyutları ile orantılı olarak gümüş nitrat ayna ve büyük yoğunluk öğeleri olan aynalar ve bu nedenle ağırlığı çok işareti değil, ihtiyaç yapıştırıcı bağ gücü ve çok yüksek. Onlar şimdi dediğiniz gibi olan, beyaz ve saydam ve bu nedenle yüksek güçlü gerektiren herhangi bir katkı maddesi ya da yapay renk değil, tek istisna ile, pencere sabitleme için idealdir zamanla leke anlamına gelir. renk açısından, vurgulamak olarak şeffaf beyaz silikon arazi değişen titanyum dioksit eklenmesi ve onların direncini azaltmak ve hatta esneklik zarar içerdiğini. Ancak nedeniyle bağlama kapasitesi, silikon birlikte saydam beyaz renk onu zamanla kirli görünmesine sebep olur mantar, alg ve ilaç kalıntıları, birikimi için iyi bir yüzeydir. Güç ve esneklik kaybı sırasında Böylece, bu kir az fark edilir siyah silikon kullanmak gerekir. Her durumda, kutunun içinde kablo mühür için kullanılan silikon aynı güç gereksinimleri gerektirmez ve renk katkı maddeleri kullanarak aslında çok esnek bir sorun. olmamalıdır uygulama şekli. uygulanacak alanlarda kuru ve toz, yağ ve iyi yapışmayı engelleyen diğer maddelerden arındırılmış olmalıdır. Bunun için, aynı çözücü, aseton en uygun seçenektir. Ayrıca, toluen, ksilen, isopropanol, metil etil keton, metil keton izobütil, vb ... gibi diğer solventler kullanabilirsiniz malzeme süreksizliklerin bir çatlak ve sonraki sızıntısına neden çünkü silikon kablo, sürekli ve kabarcıklar olmadan homojen olmalıdır. için kristalleri sendika bu doğrudan temas halinde değildir ve aralarında silikon malzeme olduğundan emin yapacaktır. Bu temas halinde bile en az açılımları ile, kristaller ve onları kırmak arasında sıkıştırılmış olması son derece olağandır. kurutma önce silikon kolayca uysal ve genişletilebilir, uygulaması çok basit yani. Ne zaman bir kesici ile malzeme kurur ve katılaşır. Daha estetik bitirmek bırakmak kalan enkaz kesebilir 300 ml kartuş Satılan ve uygulama için bir basınç tabancası gereklidir. Lütfen yapıştırılması için 300l üzerinde akvaryum cam 1.8 silikon ya da kopma mukavemet kullanmak tavsiye edilebilir MPa (18Kg/cm ²) veya daha yüksek. marka ve modelleri ve bunlara karşılık gelen direnç bazıları: 








Su Yalıtım tabloların herhangi gösterilen kutusunun içine daha iyi olurdu. mantar ilaçları ile bazı modellerde hiçbir koşulda kullanılmamalıdır: - Zeytin 600F - 830F Zeytin - Orbasil K-86 - K-93 Orbasil - Orbasil DIY - Sikasil -C - Sikasil-E Bu makalede, bir kap içinde su miktarı tutmak için gereken genel bir fikir sahibi olmak ilginizi çekebilecek temel bilgi sunmak için tasarlanmıştır. hedefi bir akvaryum için bilgi vermek değil kendisi için, ancak yeterli bilgi akvaryum tasarımı ile ilgili olabilir. bir kap ileri / orta deneyim ve bilgi gerektirir ve malzeme taşıma bazı beceri sahip olması ve bir görev oluşturma montaj. makul fiyatlarla çok güvenilir anket satmak marka bol miktarda vardır. kutusuna belli bir seviyeyi aştığında zaman, en uygun ve güvenli bir güvenilirliği ve dayanıklılığı sağlayacak şekilde profesyonel bir güven olduğunu, sıvı içeren unutmayın. Bizim balık ve bizim evin içinde gider, özellikle de bu yüzden şansa bırakmayın bir şeydir. Diğer taraftan, bazı parametreler bize gelecek akvaryum gerçekçi bir tasarım sağlamak için sadece sağlar biliyorum, ama aynı zamanda güvenilirliğini kontrol etmek için ve bize yalan ve yüklemek olanların profesyonellik. . Dışarı çıkmak ve akvaryum sakinleri bizim sorumluluğundadır odanın sonunda en azından tuğla yararlı olduğunu umuyoruz ... : Yazan Yowie Fotoğraflar: . Aamm95, Dayak, Yorch, Gwashere ve Yowie


Beğenenler: [T]12491,Street Parrot[/T]
Teşekkür Edenler: [T]12491,Street Parrot[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir