Akvaryum sıcaklık ve yem problemi


secondwaweÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 5
secondwaweÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 02:26
Merhaba arkadaşlar , bu benim sitenizde ilk mesajım olucak öncelikle bunu belirtmek istedim..

Akvaryum , daha doğrusu su altı beni hep çekmiştir.Yıllardır suyun altını deniz gözlüğünden gördüğüm gibi keşfedebilme yetkisine sahip oldum ama akvaryumu aldığım günden beri farklı bir keyif oluştu ve hobi.Bu hobi beni ciddi anlamda bir bilimin öğrenmeye ve içine çekmeyede başladı diyebilirim.

Sizlere sorularım olucak ,

1-) Full japon akvaryumumda derecesi 25'dereceye ayarlı bir ısıtıcı var.İlk gün sıcaklık 32 dereceye kadar çıktı.Akvaryumcumla görüştüm 36 ya kadar yolu var sıkıntı yapma dedi bana kendisi.Her neyse bi baktım sıcaklığı 32 derecede ayarlıymış , yazının başında dediğim gibi hemen 25 dereceye aldım.Makina termostatlı olduğundan 25 dereceyi geçince kapatıyor kendini fakat şimdide şöyle bir sorun oluştu.ısı sıcaklığı ısıtıcı kapalıyken 25dereceye kadar düşüyor , sonra ısıtıcı devreye girince 27 29 lara kadar ilerliyor ve sürekli yüksel alçal yüksel alçal gün içinde bir tutarsızlık içinde bulunuyor ayrıca geceleri çok yükseğe kadar çıkıyor akvaryum sıcaklığı odada klima açmamdan ötürü.BAlıklarım bu sıcaklıktan ötürü hastalık geçirirlermi bunu çok merak ediyorum.

2-)2.soruya gelirsem , japonları kırmızı yeşil mavi gibi renklerle karışık yosun yem vermekteyim balıklara.Akvaryumcum verdi karma yem dedi , kurutulmuş yosun gibi birşey dedi bu yeme.Japonlar bunu sever , 2 haftada birde ıspanak ver dedi.Herneyse soruma geleyim , bu kurutulmuş yemi atıyorum iki parmak arasında , bütün akvaryum dış motorun basıncı sayesinde allak bullak oluyor her tarafa dağılıyor yerlere saçılıyor falan 10 dakkada tertemiz oluyor ama.Bu attığım yem fazlamı sizce ve başka hangi yem takviyelerinde bulunabilirim.

Şimdilik bukadar sorularım eğer olursa daha bu başlığa eklerim.Teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acidmasterÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 119
acidmasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 03:13
Bence istikrar açısından kaliteli bir ısıtıcı almanızı öneririm. Balıklar zamanla bu ısı değişiminden olumsuz etkilenebilir. Tavsiye olarak da tetra ısıtıcı önerebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YargıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 271
YargıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 01:40
Derhal güvenilir kaliteli 300 watlık ısıtıcı temin ediniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 02:49
Termostatın ayarlı sıcaklıktan çok daha yüksek sıcaklıkta devreden çıkmasının iki sebebi vardır. Ya termostat çok kalitesizdir veya ısıtıcı akvaryumun hacmine göre çok güçlüdür.(Mesela 30 litrede 300 W ısıtıcı kullanılması gibi) Birincisi için ısıtıcıyı değiştirmeniz ve başka bir akvaryumda da kullanmamanız iyi olur. İkincisinde ise ısıtıcıyı daha düşük güçte bir ısıtıcı ile değiştirmeniz gerekir.(Mesela 30 litre için 50-75 W) Balıklar için en uygunu sıcaklığın mümkün olduğunca sabit kalmasıdır. Ayrıca japonlar için yüksek sıcaklık hiç sağlıklı değildir, yüksek sıcaklığa dayansalar bile uzun vadede sağlıkları bozulabiliyor. Mümkün olduğunca 20-25 arası bir değerde sıcaklığı sabitlemeye çalışın.

Yemin miktarının uygun olup olamadığını hem balıkları hem de yemi bilmediğimden söylemem mümkün değil ama filtreyi yemleme yaparken kapatıp 3-5 dakika sonra açabilirsiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir