Akvaryum Serüveninin Sonu Lanet Olası Columnaris
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2014 15:26
Bugun ıtıbarı ıle bende teremacin denıyenler arasına katıldım ama mustafa beyın yazdıklarını okudukca sevıncım dahada arttı ıcım ferahladı sonucu en kısa zamanda bende yazacagım. suanlık yuzeysel olarak surdum akşam ıse yemıne surup verıcem.
theolympos 2014-11-04 14:46:56
Arkadaşlar teramıcını yaraya ve yeme surerek verdığim 2.gundeyim ve orandamdakı yuzgeç kısmındaki pamuksu yapı gitmiş ve sadece beyazlık kalmış durumda. ilacın bu kadar hızlı etkı edecegını tahmın edemezdim. Tedavı devam etmektedır. tamamen ıyıleşene kadar kouyu gun gun guncelleyecegim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2015 23:06
Merhaba arkadaşlar...
Bir kaç gün önce cüce vatozumun üst tarafında renk açılması gördüm. Diğer vatozum ise normal rengindeydi. 2 gün sonra bu kez de zebra daniolarımın tekinde aynı beyaz lekeler çıktı... Daniolar çok hareketli olduğu için fotoğraf net değil ama beyaz lekeler seçilebiliyor. Cüce vatoz diğerine göre daha az görünüyor ve çalışıyor. Danionun davranışlarında herhangi bir sıkıntı yok şimdilik. Sizce bu columnaris midir? Yoksa mantar mı?
Columnaris ise Terramycin tedavisi uygulayacağım. Son olarak diyelim mantar... Terramycin mantara da iyi geliyor mu?
Şimdiden teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 09:29
İkisinede iyi gelir, şimdi renk açılması değildir o yakından bakın pulların üzerine kapsayan sümüsü beyaz bir tabakadır, pamuksuda olabilir, bu arada sudaki nitrat seviyeniz artmış olabilirde biraz fazlaca su değişimi yapın bir kereye mahsus, filtrelerin bakım zamanıda gelmiş olabilir önce bu temizlikeri yapın camları içten silin su çekiminden önce cam sileceğiyle yahut sopaya bağlanmış bir bez süngerle sonra su çekimi yapın ve sonra Terramycin uygulayabilirsiniz yemlerine ve yüzdüğü suyada biraz mantar ilacı damlatın mikofish gibi hafif sarımtırak olsun bu suda yüzsünler 3 gün. Birde dökülen pullar vardır ilk geldiğinde renksiz olur pullar sonra balığın rengini alır, umarım öyle birşey değildir incelemek karar vermek size kalmış.mesutok 2015-02-14 10:46:13
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 11:29
Terramicine tedavisi yaparken filtreyi devre dışı birakmak lazım. Sadece hava motoru ve hergun en az % 50 su degisimi yapmak sart yoksa suyunuz baliklariniza zarar verir. Birde tabana kaya tuzu atin ki kuma yerlesen bakterilerde ölsün yoksa hep ayni sorunu yasarsiniz. Filtrenizi yeniden kurulum yapar iyice dezenfekte eder oyle faliyete gecirirseniz daha sağlıklı olur. Akvaryumu da kaya tuzuyla ovarak sicak suyla dezenfekte etmeniz lazim. Kolay gelsin zor gunlerdir bilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 02:01
[QUOTE=mesutok]İkisinede iyi gelir, şimdi renk açılması değildir o yakından bakın pulların üzerine kapsayan sümüsü beyaz bir tabakadır, pamuksuda olabilir, bu arada sudaki nitrat seviyeniz artmış olabilirde biraz fazlaca su değişimi yapın bir kereye mahsus, filtrelerin bakım zamanıda gelmiş olabilir önce bu temizlikeri yapın camları içten silin su çekiminden önce cam sileceğiyle yahut sopaya bağlanmış bir bez süngerle sonra su çekimi yapın ve sonra Terramycin uygulayabilirsiniz yemlerine ve yüzdüğü suyada biraz mantar ilacı damlatın mikofish gibi hafif sarımtırak olsun bu suda yüzsünler 3 gün. Birde dökülen pullar vardır ilk geldiğinde renksiz olur pullar sonra balığın rengini alır, umarım öyle birşey değildir incelemek karar vermek size kalmış.[/QUOTE]
Mesut Hocam, hastalıktan siz de tam emin olamadınız sanırım :) Dikkatlice bakmama rağmen herhangi bir sümüksü yapı veya pamuklaşma göremedim. Ama madem terramycin her iki hastalığa da iyi geliyor, tedaviye başlıyorum. Zaten onlarca balık hastalığı semptomlarını inceleme rağmen bu hastalığa en çok benzeyenin collumnaris ve mantar olduğunu gözlemedim.
Bu arada hastalığı 2.balıkta görür görmez %20 su değişimi yaptım. Camları da sildim. Zaten akvaryumu kuralı 1 ay oldu... Bitkileri dikeli 20 gün, Balıkları ekleyeli 10 gün oldu...Ayrıca yaptığım testte nitrit, nitrat ve amonyak sıfıra yakın çıktı. Diğer değerlerde (Ph, Gh vb.) de sıkıntı yoktu. İşte, oturmamış akvaryumun sıkıntıları çekiyorum...
Gülşah Hanım, öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ancak kaya tuzu kullanmak vatozlara zarar vermez mi? Benim bildiğim vatozlar 1 gr tuzdan bile olumsuz etkileniyorlar. Ayrıca akvaryumda halen sağlıklı olan 10 kırmızı burun, 2 tül melek, 1 cüce vatoz, 4 sae, 4 zebra danio ve 2 panda çöpçü ve 10 tür bitki bulunuyor. Ayrıca akvaryum 300 lt. Keşke pratik olarak dediklerinizi uygulayabilsem ancak günlük 150 lt su değişimi yapmak çok zor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 10:19
Bu illetin sebebi kesinlikle musluk suyu ve damacana su. İstediğiniz kadar bekletin, ilaçlayın, geliyor. Zayıf balığı yakaladığında da öldürüyor. Çözümü RO su. İlaç vs. balık hasta olduktan sonra biraz zor gerçekten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 11:20
Sahsen ozellikle betta´min yuzgec erimesinde oldukca etkili oldu teramisin.Malum dt gibi guzel kuyruklara sahip baliklarda kuyruk erimesi basladimi hasar birakmadan kurtulmasi cok zor.Teramisin oldukca isimi gordu.Ben dondurulmus artemi ile sansimi denedim.Balik hem hizlica kurtuldu, hemde onceleri baska bir betta baligimda yasamis oldugum ayni sorunda kalan erimeden daha az bir etki gosterdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 09:52
Tekrarlıyorum, balığın pulu döküldüğünde gelen pul renksiz olur önce b renksizlik sizi etliyior olmasın, beyaz sümüksü bir tabaka yoksa mantar benzeri bir rahatsızlık olmayabilir, ama sümüksü gödede bir beyaz tabaka varsa kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 00:44
[QUOTE=mesutok]Tekrarlıyorum, balığın pulu döküldüğünde gelen pul renksiz olur önce b renksizlik sizi etliyior olmasın, beyaz sümüksü bir tabaka yoksa mantar benzeri bir rahatsızlık olmayabilir, ama sümüksü gödede bir beyaz tabaka varsa kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
Balığımın derisindeki beyazlık kısmen geçti. Sizin dediğiniz gibi pul dökülmesi diye tahmin ediyorum çünkü sümüksü veya pamuksu bir beyazlık değildi. Tek zebra danioda pul dökülmesi neden olmuş olabilir? Kaya falan mı çizdi acaba? Ya da hormonsal bir durum mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 14:13
Bazen pullar biryere takılır itişme kakışmada yerinden düşer insan tırnağı gibi yerine gelir ilk geldiğnide renksiz olur sonra renklenir, ikincisi yaşlanan balıklarda pul dökülmeleri olabiliyor, vitamin ve mineral eksikliğinde yetersiz beslenmede olabiliyor mukoza dış sümüksü yapı zayıflıyor böyle bazı olmusuzluklar sıralanabilir başlıca. Balıklarınızı balık vitamini sıvısı ile destekleyebilirsiniz, kuru yemleri vermeden üzerine 1 damla dalatın atın haftada bir falan yesin iyi gelir. Haşlanmış bezelye kabul eden balıklarınıza deneyin verni bezelye tanesinin kabuğunu soyun içini atın yerlerse çok iyi olur, birde kalsiyum açısından zengin karides kurusu vardır ondan alın ufalayın birkaçtene atın yerlerse süper olur balıklarınız pul ve kemik yapıları sağlam olur balıklarınızın. Tatlı su karidesi kurusu poşeti 2-3 TL.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2015 06:18
ALLAH mesut abiden razı olsun bende eczanenin acilmasini bekliyorum tum baliklarimin kuyruklarini teramisinle temizleyecegim yavrularda dahil olmak uzere bendede bu hastalık baş gösterdi 2 balık kaybettim inşallah daha kaybetmem ve benim aklıma şuda geliyor insanların gripken kullanmış oldugu yada ciddi bir şekilde yanık deri enfeksiyonlarinda kullanilan ilaclar acaba bu hastaliga cagre bulabilirmi diye duşunmuyor degilim bu hastaligin bakteri ceşidiyle bircok deney yapsak aslında işe yarayip yaramadigini bulabiliriz. Ben minoset herhangi bir antibiyotik ilacı herhangi bir ciddi deri enfeksiyon ilacini karistirip baligin uzerine surmeyi bile duşundum şuan bu yazilari okuyunca ama ilk başlangic teramcyn olucak . Gerekirse hepsinide deneyip bu hastalik konusunda bilgi veririm. Herkeze saglıklı balıklar ( mesut abi sana ayrı teşekkur ve hurmetlerimi sunarım )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 18:15
CAE'nin saldırdığı çöpçüler bu senede dış yapısı yaralanınca yine sudan columnaris kaptı 1 aydır uğraşıyordum nerdeyse yaz olduğu için bu hastalık çabuk bulaşıyor sudan balıklara, Columnaris diyor öldürecem bu balığı, ben diyorum öldüremeyeceksin bir yandan dip yemlerine terramycin deri melhemi sürdüm yedirdim, bir yandan suyuna mikofish damlattım hava motoruyla havalandırırken sularını , bir yandan 4 günde bir sık sık su değişim derken çok şükür kurtardım yine ölmeden çöpçüleri, kremi balığa sürmenin deriye tuturmanın bir yöntemini geliştirdim bu sene, balığı dışarı alınca selpak kağıt mendille columnarisli yerine önce bastırdım çektim birkaç kez o bölgenin ıslaklığını aldım pamuklada olabilir belki. Sonra oraya terramycin melhemi çok rahat sürdüm parmağımla anında tuttu deri melhemi saldım akvaryuma günde birkez sürdüm ama sabah akşamda sürülebilir daha iyi olur bence sabah çok erken işe gittiğim için süremedim, şimdi iyi çöpçüler hastalık baya bir geçti dikkatli bakınca ufak bir belirti varla yok gibi, Oda artık su değişimiyle ve arada, bir kaç damla su değişimden sonra mikofishle gidecektir. Su değşimilerinden sonra 30 litreye 3 çay kaşığı kadarda kaya tuzu eritip sıvılaştırıp kattım bu arada.[EDIT]mesutok,2015-08-25 18:22:37[/EDIT]
Beğenenler: [T]158054,Tosbicik[/T][T]173168,Tunc Berk[/T][T]173283,06volkan34[/T][T]175508,ResulEmre[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173283,06volkan34[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2015 18:27
[QUOTE=mesutok]CAE'nin saldırdığı çöpçüler bu senede dış yapısı yaralanınca yine sudan columnaris kaptı 1 aydır uğraşıyordum nerdeyse yaz olduğu için bu hastalık çabuk bulaşıyor sudan balıklara, Columnaris diyor öldürecem bu balığı, ben diyorum öldüremeyeceksin bir yandan dip yemlerine terramycin deri melhemi sürdüm yedirdim, bir yandan suyuna mikofish damlattım hava motoruyla havalandırırken sularını , bir yandan 4 günde bir sık sık su değişim derken çok şükür kurtardım yine ölmeden çöpçüleri, kremi balığa sürmenin deriye tuturmanın bir yöntemini geliştirdim bu sene, balığı dışarı alınca selpak kağıt mendille columnarisli yerine önce bastırdım çektim birkaç kez o bölgenin ıslaklığını aldım pamuklada olabilir belki. Sonra oraya terramycin melhemi çok rahat sürdüm parmağımla anında tuttu deri melhemi saldım akvaryuma günde birkez sürdüm ama sabah akşamda sürülebilir daha iyi olur bence sabah çok erken işe gittiğim için süremedim, şimdi iyi çöpçüler hastalık baya bir geçti dikkatli bakınca ufak bir belirti varla yok gibi, Oda artık su değişimiyle ve arada, bir kaç damla su değişimden sonra mikofishle gidecektir. Su değşimilerinden sonra 30 litreye 3 çay kaşığı kadarda kaya tuzu eritip sıvılaştırıp kattım bu arada.[/QUOTE]
Geçmiş olsun Mesut Bey.
Geçmiş olsun Mesut Bey.
Beğenenler: [T]72854,mesutok[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2015 12:41
Merhaba arkadaşlar,
Bahsetmiş olduğunuz hastalık böyle birşey mi ?
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177331/20150908_210841.jpg[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177331/20150908_210950.jpg[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177331/20150908_211504.jpg[/IMG]
Bahsetmiş olduğunuz hastalık böyle birşey mi ?
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177331/20150908_210841.jpg[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177331/20150908_210950.jpg[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177331/20150908_211504.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir