Akvaryum Plus Dergisine Makale Gönderimi


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2011 14:58
Sevgili Akvaristler,

Bilindiği gibi dergimizde pek çok hobici bilgilerini paylaşmakta ve bize yol göstermekte. Bir hobicinin konular veya türler ile ilgili sahip olduğu bilgi sınırlıdır. Bu yüzden her türün kendine has özelliklerini uzun süre tecrübe etmiş kişilerin yazıları daha değerli olacaktır.

Yazılarda aradağımız özellikler:

- Daha önce başka bir yerde yayımlanmamış olması. (Daha önce yazmış olduğunuz bir makale varsa bunu geliştirip öyle göndermeniz beklenmektedir)

- Yazı içerik olarak internette bulunan benzerlerinden fark taşımalıdır. Sıradan pH, kH bilgilerinin ötesinde, ilginç tecrübeler ve püf noktaları içermelidir. 

- Bir konu ve tür hakkında edinebileceğiniz tecrübeler kısıtlıdır, literatürdeki diğer bilgi ve tecrübeleri referans vererek kullanıp, onun üzerine bilgiler konulmalıdır.

- Yazı kendi çektiğiniz fotoğraflarla desteklenmelidir. Fotoğrafların en az 3 MP olması beklenir.

- Yazıda markaları öne çıkarıcı ya da yerici öğeler bulunmamalıdır.

Yazıların değerlendirilmesi uluslararası dergilere benzer şekilde yapılır. Yazı editör tarafından konuyla ilgili 2 yayın kurulu üyesine gönderilir. 2 ilgili yazı ile ilgili ayrı ayrı değerlendirmelerini yapıp editöre gönderirler. Editör bu değerlendirmeleri birleştirip yazara geri dönüş yapar ve yazar gelen değerlendirme çerçevesinde yazısını tekrar günceller. Yazara gelen değerlendirmede genellikle öne sürülen savların daha detaylı açıklanması istenir.

Yayın Kurulumuz:
·         Refet Ali YALÇIN
·         Mustafa ERDOĞAR
·         Deniz ŞİŞMAN
·         Selim ÖZADAR
·         Gökçe GÖKTAN
·         Alper TÜLEK
·         Özge ÖZDEMİR

- Yayın için kabul edilen metinlerin yayın hakkı Akvaryum Plus dergisine aittir. Yayımlanan her yazı için o yazara 5 adet dergi gönderilir. Dergide yayımlanan yazı ve görsel malzemeler dergi adı: Akvaryum Plus verilerek alıntı yapılabilir.

-Dergide yayımlanan yazıların, fotoğrafların bilimsel ve hukukî her türlü sorumluluğu yazarlarına aittir. Yazar her kabul aldığı yazı için, o yazı ile ilgili tüm hukuki sorumluluğu üstlendiğini ve yazının kendi emeği olduğunu belirten bir yazı imzalayarak gönderir.

Makalelerinizi bilgi@akvaryumplus.com a mail atabilirsiniz. Mailiniz alındığında size makalenizin incelenmeye başladığına dair bir cevap gönderilir, eğer cevap gelmezse mail ulaşmamıştır, bu durumda lütfen bana özel mesaj ile ulaşınız.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

foyasfgÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 154
foyasfgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 19:20
Hocalarımla görüşüp bilgilendireceğim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir