Akvaryum Kurulum


Selçuk344Çevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 8
Selçuk344Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2020 09:53
Merhaba arkadaşlar 145 litrelik akvaryumum var. Sizlere çeşitli sorularım olucak öncelikle canlı bitki akvaryumu yapacağım canlı bitki akvaryumda ilk deneyim olacak benim için balık türü olarak lepistes ve bir kaç tür balık bakacağım lepistes sayım 145 litrelik akvaryumda kaç tane olmalı ikincisi yanında bir melek balığı besliyebiliyormuyum kısacası adet olarak tür olarak açıklarsanız sevinirim diğer konum ise 145 litrelik akvaryuma kaç waat ısıtıcı olması gerek ve önerebileceğiniz bir marka varmı en önemli konuda bitki ne tür bitki ne tür kum kullanmalıyım beni bitkide yormamalı KISACASI SİZİN ELİNİZDE BU ÖLÇÜDE AKVARYUMUNUZ OLSA SİZ NE YAPARDINIZ DÜŞÜNÜNKİ SİZDE BÖYLE BİR AKVARYUM VAR şimdiden teşekkür ederim birde bu arada bitki akvaryumunda herşey kurulduktan sonra kaç gün balıklar konulmadan bekletilmeli bu konuyada açıklık getirirseniz sevinirim çok uzun yazdım kusırıma bakmayın arkadaşlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8800
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2020 13:34
Merhaba,
Bu akvaryumda lepistes beslemek istiyorsanız ilk başka sayıyı az tutmanızı tavsiye ederim. 2e 8d gibi. Onların zamanla çoğalır ve birkaç aya akvaryumunuz şenlenmeye başlar.
Ben olsam onların yanına 10 lu bir panda çöpçü sürüsü ve ember tetra yada kardinal tetra gibi minik tetra türünden 12-14 gibi bir sürü kurardım. Melek koymanızı tavsiye etmem, yavruların hayatta kalma ihtimali minimuma düşer. Daha barışçıl minik türler öneririm.
Kum olarak aquaclay yada manado olabilir. Ama manado hafif bir kum olduğu için bitki ekimi zor olabiliyor. Aquaclay da aynı şey var mı bilmiyorum.
Dekor olarak daha çok bitkiye yoğunlaşabilirsiniz. Dalları akvaryumun ortalarına doğru gelen ve kenara yerleştirdiğiniz bir kök hoş durabilir ama. Sağına, soluna, arkasına bitki yerleştirebilirsiniz.
Dipte kahverengi kum, bir kenarda da kök olursa ben bitki olarak su üstüne salvania cuculeta, kökün etrafına saz, boşta kalan yere yavru balıklar için bolca sessiliflora, kökün dallarına chrismas moss ve kökün dibine java fern koyardım. Aşağıdaki fotoğraf demeye çalıştığıma benziyor. Ileri doğru usanmış kolları olan bir kök, onun uçlarınına moss ve arkaya saz.[:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208569/250820201329041.jpg[/IMG]
Isıtıcı olarak 100w yeterli olur. Jbl, sera yada eheim iyi marklardır. Ben olsam jbl alırdım. Ayarladığınız ısıyı ısıtma konusunda bazen sorun çıksa da fiyat olarak daha uygun olan atman yada smart markalarını da tercih edebilirsiniz.
Filtreyi çalıştırmaya başladıktan en az bir hafta sonra balıkları eklenebilirsiniz. Tavsiyem türleri yavaşça ekleyin. Mesela ilk lepistesler, bir hafta kadar sonra çöpçüler, bir hafta sonra ise tetralar gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Selçuk344Çevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 8
Selçuk344Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2020 13:51
Teşşekkür ederim ben çok aşırı derecede yeşillik istemiyorum az sayıda sade bir görüntü amacım araştırırken birşey dikkatimi çekti karbondioksit gerekli flan diyolar bitkiler için anlamadım bişey kafam karıştı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutlubabaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1010
mutlubabaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2020 14:18
Bitki seçerken düşük destekli veya low tech diye tabir edilen diye söylerseniz
ona göre yönlendirilirsiniz low tec düşük destekli ışık ve gübre ile beslenebilecek
high tec yuksek ışık ,karbondioksit ,gübre vs vs isteyen bakımı daha çok özen isteyen
videolardaki canlı parlak daha çok kırmızı renk gibi olanlarlar diye bilirim
kum olarak vitasand siyah da kullandım
dere kumuda ikisindende mennunum
bitki olarak ağaç kökü yada asma dalı kullanıp üzerine anibias sardım tabanda subulata diktim arka
bacopa ve sazlarım var
gübre olarakta erakaydan aldığım sıvı gübreler var onlardan kullanıyorum
ışıklandırmada florasan 2*39 w t5 pembe ve mavi renk kullandım
kuzguna yavrusu hoş gözükürmüş tankım bana göre güzel
fikir olması açısından özelden tel yazarsan resminide paylaşabilirim
keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8800
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2020 15:32
Bazı bitkilerin co2 ihtiyacı düşüktür. Saydığım bitkiler basit, yani co2 ihtiyacı düşük olan bitkiler. Iyi bir aydınlatmanızın olması yeterli.
Lepisteslerin yavrularının saklanabilmesi için sık yapraklı bitkiler kullanmanız lazım. Ben o açıdan sessiliflora yı önerdim. Sadece onu bol tutup diğerlerini az yaparsanız düşündüğünüz kadar bitkiye boğulmaz. Yada ilk bir-iki çeşit alıp durumla göre bitki çeşitliliğini artirabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir