AKVARYUM KURMADAN ÖNCE
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 10:01
1) Bakacağımız balık türüne göre akvaryum seçimi: Ana sayfada yer alan türlerin bilgisinden hangi balık türü kaç lt de ve kaç cm de beslendiği hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
Uygulama şekilleri ile ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim.
2) Kum seçimi: Türün gereksinimlerine ve doğal ortamına uygun kumu formda öğrenip alabilirsiniz. Fakat lütfen arkadaşlar kumunuzu iyice arındırın yoksa bulanıklaşma sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. Soğuk ve sıcak suyla kumu defalarca yıkayıp arındırmalısınız.
3) Dekor seçimi: Sizin göz zevkinizle balıkların doğal ortam şartlarını birleştirmeniz gerekli. Bu konuda birçok bilgiye forumdan ulaşabilirsiniz. Yine iyice arındırmanızı tavsiye ederim.
4) Flitre seçimi: İç ve dış filitrelerden akvaryum kapasitenize uygun olanı seçip kullanabilirsiniz. Ben 100 litre başına saatte 600/700 litre su devir dayim eden filitre kullanmayı tercih ediyorum.
5) Su: İşte en önemli nokta suyunuzu dinlendirip koyabilir yada akvaryum içine balık almayarak 2 gün dinlendirerek kullanabilirsiniz. Tavsiyem litrenize uygun dinlendirme kapları edinmeniz. Kumunuzu iyice arındırdıktan sonra akvaryuma yerleştirebilirsiniz ardından filitrenizi takmanız uygun olacaktır çünkü filitre kumunuzun bir kısmını çekebilir buda pervane sisteminde istenmeyen sonuçlara yol açabilir.
6) Su Dengesi; Su düzenleyiciler yada Tuz/Zeolit/subristatla doğal olarak suyunuz dengeleyebilirsiniz. Ben tuz, zeolit ve subristatla doğal ortamlarına uygun şekilde maliyetleri az olan bir yöntem tercih etmekteyim.
7) Balık Seçimi: Üst yüzgeç alt yüzgeç renk ve hareketlerine bakarak balığın sağlığı hakkında karar vermek zor ama kazanılması gerekn bir tecrübedir Biraz zamanla elde edersiniz. Alacağınız balıkları siz seçin vede 1-2 dakika balığı izleyip başında yazdığım değerlere dikkat ederek seçim yaparsanız büyük bir sorunla karşılaşacağınızı sanmam.
Not: Suyla temizlemeyip arındırmadığınız hiçbir malzemeyi akvaryumlarınızda kullanmamanızı tavsiye ederim. Temizleme işlemini asla kimyasallarla değil iyotsuz tuzla vede kimyasal bulaşmammış temizleme aparatları ( Bulaşık süngeri, Diş fırçası, Sert temizleme fırçası) ile yapmanız uygun olur.
Sağlıklı hobiler saygılar...
Uygulama şekilleri ile ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir