Akvaryum Hobisi Eğitimleri


OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7743
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2016 01:42
Neden cevap alamıyoruz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReeFlowersÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 21/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 271
ReeFlowersÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2016 12:45
Merhabalar,

İlgili birimimizin yoğunluğu nedeniyle bir süredir bu başlıkla ilgilenemedik. Öncelikle bunun için özür dileriz.

Eğitimlerimizi ve sertifikaları sektörde resmen geçecek özel bir iş olarak şu aşamada görmeyiniz. Bu anlamda eğitimleri bir kurs gibi değil de birer seminer gibi görebilirsiniz. Dolayısıyla sertifikalarımız amatörler için birer hatıra niteliğinde olabileceği gibi işe profesyonelce başlamak isteyenler ve halihazırda profesyonel olarak uğraşanlar için özellikle Reefowers bayileri içinde (Türkiye genelinde binden fazla bayi) bilgi sahibi olunduğunun göstergesidir. İleride sizlerin de katılımları ile eğitimleri devam ettirerek daha iyi bir platforma oturtmayı ve çok daha iyi bir şekilde hayata geçirmeyi bizler de istiyoruz.

Bizim bu işe başlarken hedefimiz profesyonellerin ve amatörlerin yaşadıkları sorunları, maddi ve manevi kayıpları en aza indirgeyerek hobinin bilinçli bir şekilde yapılmasına katkıda bulunmaktı. Zira akvaryum hobisi ile ilgilenenlerin başlarına gelen problemlerin büyük çoğunluğunun bilgi eksikliği veya hatalı bilgi sahibi olma nedeniyle yaşandığını gördük, görüyoruz. Özellikle hobicilerden beklentimiz bu eğitimleri sertifikaları için değil; eğitim sırasında alacakları doğru bilgi kombinasyonları ile hobilerini hem kendileri hem de besledikleri canlılar için en az sorunla ve en başarılı şekilde yapabilmeleri için almalarıdır.

Sertifikalardaki "Katılım Belgesi" ve "Uzmanlık Belgesi" konusu açıklamalara bazı eğitimlerde yanlış girilmesi nedeniyle ortaya çıkmış. Bu durum en kısa sürede düzeltilecektir. Genel olarak temel seviyede alınan eğitimlerde "Katılım Belgesi", ileri seviye eğitimlerde "Uzmanlık Belgesi" ibaresi geçecektir.

Eğitimlerimiz için seçmiş olduğumuz hocalarımız hem eğitmenlik anlamında yeterliliğe sahip, hem de kendi alanlarında ülkemizin en iyi uzman kişilerinden oluşmaktadır. Hocalarımız ile ilgili genel bilgi ve kısa öz geçmişleri yakın bir zamanda tanıtımlara eklenecektir.

Saygılarımızla,

[EDIT]ReeFlowers,2016-02-17 09:19:03[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]14613,OrdiBuko[/T][T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReeFlowersÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 21/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 271
ReeFlowersÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 08:46
Eğitmenlerimiz

Sıtkı Güner

1983 Antalya doğumlu, lisans ve yüksek lisans eğitimini Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında tamamlayan ve doktora eğitimine Elektrik Mühendisliğinde devam eden Sıtkı Güner; küçük yaşlarından itibaren sürdürdüğü akvaryum hobisine 2007 yılında tatlı su balık akvaryumları ile başlamıştır. İlerleyen dönemlerde tatlı su akvaryum canlılarının hemen hemen her türünde üretim yaparak uzmanlaşmıştır.

2009 yılında tuzlu su hobisine başlayarak ucu bucağı olmayan okyanus canlıları dünyasına adım atmıştır. İlerleyen yıllarda her türlü mercanın ve balığın büyütülmesi, fragmantasyonu ve yaşanan sağlık sorunları hakkında tecrübe edinerek, bu tecrübelerini ihtiyacı olan herkes ile paylaşmıştır. Ayrıca bu bilgilerini yurt dışı gezileri ile karşılaştırma imkanı bulmuştur.

2015 yılından itibaren Reeflowers ile tuzlusu akvaryumu eğitimleri vermeye başlamıştır. Bu eğitimlerde bir tuzlu su akvaryumunun sıfırdan kurulumu ve ilerleyen dönemlerde karşılaşılacak her durum hakkında yaşadığı tecrübeleri paylaşmaktadır.


Mustafa Erdoğar

1981 Eskişehir doğumlu, eğitimini Çevre Mühendisliği ve İşletme dallarında tamamlayan Mustafa Erdoğar; küçük yaşlarından itibaren sürdürdüğü akvaryum hobisine 2004 yılında tatlı su bitki akvaryumlarında kullanılan amfibi ve sucul bitkiler ile devam etmiş ve özellikle sucul bitki ekosistemleri üzerine çalışmalar yaparak uzmanlaşmıştır.

2008 başlarında uluslararası platformlarda izlediği Aquascaping (su ortamı tasarımı) çalışmaları onun tüm zaman ve enerjisini görsel yetenek ve becerileriyle birleştirerek bu sanat için harcamaya yöneltmiştir. Yurt dışı kaynaklar ve geziler ile zenginleştirdiği bu dönemde akvaryum, aquascaping ve sucul ekosistemler üzerine birçok makale ve çeviri hazırlamıştır.

Aquascaping üzerine belli bir bilgi ve tecrübe seviyesine ulaşmasının ardından uluslararası yarışmalara katılmış ve 2011 yılından itibaren bir çok sertifika ve ödüle sahip olmuştur. 2013 yılında Aquascaping yarışmalarında ilk uluslararası jüri üyeliği görevini üstlenmiş olup farklı yarışmalarla bu görevine devam etmektedir.

2015 yılından itibaren Reeflowers ile Sanat Yönetmenliği ve Proje Danışmanlığı kapsamında çeşitli çalışmalar yürüten Mustafa Erdoğar; bitki akvaryumları ve Aquascaping üzerine eğitimler vermekte, yurt içi ve dışında workshop ve seminerler düzenlemektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir