adaptasyon süreci hakkında
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 13:09
Tankımı yeni kurdum içinde şu an; tetralar, rasbora ve lepisteslerim var. (2 yada 3 haftadır akvaryum faal olarak çalışıyor ama bitkileri dikeli 2 gün oldu)
Tabanda hindistan cevizi torfu onun üstünde siyah hagen onun da üstünde de bir miktar quatz var.
Tankta olan bitkiler; moss, subulata, rotala, cobamba, çam, gül, ricca ve cubanın büyük yapraklı olanından bir zemin bitkisi var, toplamda 175 lt lik ve 150 w ışık var. (grolux*2 aquastar*2 daylight aralıksız 10 saat yanıyor)
Sizce bu adaptasyon sürecinde çürümeleri, yaprak dökmeleri normal mi yoksa gübre desteği şimdiden vermeli miyim ? Araştırdığım kadarı ile bitkiler verilen gübreleri ilk 2 hafta çok fazla kullanamıyorlarmış, bu adaptasyon sürecinde çürümelerini izlemeye devam mı etmeliyim yoksa hangi miktarlarda hangi sıvı gübreleri kullanmalıyım? elimde deep flor, sıvı demir nitrat fosfat potasyum var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 16:30
Merhaba Adaptasyon süreci 2 aya kadar çıkabilir bu süre zarfında sadece groluxlerinizi kullanın ve süreyi 6 saatten başlatın yeni filizler görünene dek gübre kullanmayın bitkileriniz kolay bitkiler bu süreci rahatlıkla atlatacaklardır. çürümeler erimeler kararmalar yarak dökmeleri normal yeni filizleri gördüğünüz her bitki artık köklenme ve adaptasyon sürecini tamamlamış boya ve ene gidiyor demektir.1 ayın sonunda ışıklarınızı haftada 1 adet flo daha ekleyerek ve açık kalma süresini 1 saat arttırmak suretiyle tamamen hepsini 10 saat açık kalacak şekilde açabilirsiniz. adaptasyondan önce gübrelemeye başlamazsanız iyi olur yeni filizleri görünce gübrelemeye başlayınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir