ACİL!METİLEN BLUE SORUNU


melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 05:10
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Canlı yok

Akvaryum Kapasitesi (litre):100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bilmiyorum

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Deep çözelti dezenfektani,Deep anti clor, Tuz tableti

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Yeni kurulum

Sevgili akvaryum.com un tecrubeli adminleri;
Bugun ilk akvaryumumu aldim ve kurdum. Petshoptaki saticinin bana verdigi Deep Cözelti dezenfektani( mavi mürekkep gibi) üzerinde 10 lt suya 10 damla yazıyordu 100 damla damlattim , Klor giderici 160 damla uzerinde yaziyordu ve tuz tabletlerinden 5 tane ekledim. Akvaryumumu içine herşeyi kurulu vaziyetteyken kullandım bunlari, Ancak birkaç saat sonra içerdeki kirmizi mercanim siyah, Aldigim beyaz delikli kayam Mavi, bazi kayalarin kenarlarindaki catlaklar mavi ve kumun yuzeyi mavi renge boyandi. Suanda 6-7 saat geçti ve kayayi cikardigimda tamemen mavi oldugunu gordum.Yıkadim ama boya cıkmadi. Şimdi ne yapacam ben. O kadar kumu iç mazememi ne yapmam gerek , Dünya bir masraf ettim mercanlar aldim silis kum aldim ve sonuç malesef ki bu. Zamanla geçermi bu yoksa akvaryumcuya akvaryumu komple goturup bana bunun yenisini vereceksin diye kavga mi edeyim... Lütfen acil cevaplarinizi bekliyorum. İlk günden böyle birşey yaşamak çok canımı sıktı. 150 liranin üzerinde iç mazemem vardi içerde, ögrenci halimle ayirdigim onca param boşa mi gitti. 
Lütfen bu konuda tecrubesi olan veya bilgisi olan arkadaşlar yorum yazsinlar... Şimdiden yardiminiz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 09:15
Akvaryum kurarken böyle şeylere hiç gerek yok ilaç eklemeye 10 senidir ilaç eklemeden akvrayum kurarım doldururum akvaryuma çeşmeden suyu herşeyi eklerim çalıştırırım içinde balık varmış gibi sonra az yem ufalarım akvrayumun için bu yemler çürüyünce dönüşüm bakterileri faydalı bakteriler oluşmaya başlar diye araştırmalar doğrultusunda, ikinci gün tatlı su akvrayumu için bir elma salyangozu eklerim dayanıklı canlıdır 1-1.5 hafta bunu beslerim bu kadar sonra gider alacağım balık türünü çok az sayıda alırım çünkü ilk 3 hafta balık nüfusu çok az olmalıki amonyak yükselmesi fazla olmasın. Bu tabi özetle böyle ayrıntıları geniş bir konu. Bu mavi ilaç akvrayum silikonlarından çıkmıyorda, içindeki eşyalarda kullanmayınca zamanla azalıyor kendi tecrübem dahilinde buna şahit olmuşumdur. Kendi malzemelerimde eski ilaç kullandığım dönemlerde. Hastalık olmadan pek ilaç kullanmayın. Balık vitamini sıvısı yeterli oluyor canlıların sağlığı için birde akvrayuma klorsuz su eklemek kloru uçurulmuş su bunun içinde ağzı açık bir kapta çeşme suyunu en az 2 gün bekletmek yeterli sonra kullanılabilir. Canlı yoksa akvrayumunzda ben sizin yerinizde olsa yarısın çekerim suyun taze su eklerim. Canlı yoksa buçeşmeden klorlu suda olsa farketmez. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 09:40
 Teşekkür ederim ilgilendiginiz için öncelikle ... :/ çok pişman oldum daha seruvenin ilk gününden böyle bir aksilik yaşamak çok kötü bir his. Suyun yarisini boşaltip yeni su ekledikten sonra beklemeliyimim peki . Cunku bakteri oluşturup balik atmam için sanirim yem yada kültür kullanmam gerekiyor anladigim kadariyla. Her ikiside mevcut . Ama bu mavi şeylerin bakterileri yaşatmayacagina dair bir his var içimde :/ hangi adimlari atmak lazim şimdi bilemedim. 
 Elimde vitamin, tuz tableti, klor giderici, bu mavi lanetten ve kültür var. İçlerinden at dediginiz biri var mi ? veya neler gerekli çok karmaşik bir hobi secmişim kendime :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 09:47
Yok klor giderici atmanıza gerek yok klor hızla uçmaya başlayan bir ilaç, 2 gün sonra kendiliğinden kaybolacaktır.Faydalı bakteri oluşturma kültürünü kullanabilirsiniz. Başkada heyecan yapmanıza gerek yok. Başkada ilaç kullanmanızada gerek yok, Tekrarlıyorum sizi rahatlatmak için. Ben uzun yılardır hiç bir ilaç kulanmam faydalı bakteri oluşturma kültürüde dahil. Doldururum suyu çalıştırım filtreleri biraz yem ufalarım 2 gün sonra bir elma salyangozu eklerim diğer tankta varsa yoksa bunuda yapmam. 1 hafta beklerim sonra az sayıda birkaç balık ekler 1 hafta besler gözlemlerim sonra 2. haftadan sonra nüfusu az az artırırım ki birden amonyak patlaması fazla olmasın diye ve haftada bir su değişimi yaparım gerekli oranda bu kadar. Strese gerek yok doldurun suyu ekleyin bakteri oluşturma kültürünü uygun dozda başkada birşey yapmayın aceleniz yoksa boş 1 hafta çalışsın müdahale etmeyin akvrayuma izleyin akvaryumdaki gelişmeleri.
Tuzlu su akvrayumlarından anlamıyorum onun için ilgili bölümde sorular sorabilirsiniz forumda. Balık vitamin sıvısını balıkların yemlerine aldıktan sonra 1-2 damla haftada birkaz kez damlatıp verebilirsiniz kullanma talimatında herşey yazar yüzdüğü suya katabilirsiniz gibi.
mesutok2014-03-26 09:49:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir