80 cm uzunluğunda olan akvaryumu 120 cm yapmak


osmalannÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
osmalannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 18:02
Yaklaşık bir buçuk senedir 60 lt tankımda lepistes ve plati besliyorum. aralarında bir kaç tane çöpcü salyangoz ve vatoz da var.  Daha büyük bir akvaryumumu devreye alıcam yakın zamanda ama sorunlarım var.
1. Senelerdir çatıda duran kullanmadığım akvaryumumun boyutu 80*31*38. Fakat çatıda olduğu için ön ve arka camda çizikler oluşmuş. Baya baya derin çizikler. Bu çiziklerden kurtulmak için ön ve arka camı değiştirme kararı aldım. Aynı zamanda 80 cm olan uzunluğu 120 cm'e çıkartacağım. Fakat fikir almadan kendim girişmek istemedim. Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda da fikrim yok açıkcası.

Tüm camları sökmek ve değişen iki camla birlikte tekrar birleştirmek mümkün müdür. Okuduğum üzere bazı kişiler söktükten sonra kalan silikonların temizlenmesinin sıkıntı olduğunu hatta mümkün olmadığını yazmışlar. Sizlerin arasında bu konu hakkında fikri-düşüncesi olan, bana yerdim edebilecek birileri var mı ? Yeni akvaryum alamam şuan için malum öğrenci bütçesi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 21:11
        Foruma hoş geldiniz.
        Akvaryumu ilave cam kullanarak sağlam bir şekilde ve estetiği bozmadan bu işi yapmak neredeyse imkansız, bundan dolayı yeni akvaryum yapınız. Akvaryumu sökerken kendinize veya camlara kalıcı hasar verebilirsiniz. Temiz ve sağlam bir akvaryum olması adına ölçüye uygun kalınlıkta yeni cam kestiriniz. Kayıt kuşaklı ve isteğe göre alüminyum çerçeveli akvaryum tasarlayıp yapabilirsiniz. Keyifli hobiler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 19:05
Recep beye kaılıyorum. Mevcut akvaryumu uzatmak için kullanabileceğiniz tek yer yan camlardır. Bunun içinde o kadar emeğinizi harcamaya gerek yok diye düşünüyorum. Eğer imkan varsa aklınızdaki bir akvaryumu yeni camlarla ortaya çıkarın. Sağlıcakla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seniorÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 27/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 609
seniorÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2015 15:29
Eski akvaryumun Cam kalınlığı ne kadar? akvaryum boyu %50 uzayacak ve kapasite artacak.Mevcut değişmeyen camların bu basınca dayanabileceğinden emin olmanız lazım.Bence 120cm boya sahip bir akvaryumun cam kalınlığı en az 8mm olmalıdır.Yükseklik artarsa 8mm'de yetmez..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir