73 lt bitkili(video sayfa 2'de)
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2007 15:38
Refet Bey bir yerde java moss'ları coşturan şeyin co2 olduğunu söylemişti.Fazla kullanmak istemiyorum.Sadece sonucu öğrenmek açısından kullanacağım.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2007 00:43
Tam bir ay geçti bu konuyu açalı.Sadece bir adet gül bitkisini aldım.Bakalım beğenecekmisiniz.Kendi kendine akvaryum güzelleşiyor
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Oi_SuFGkpQc[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2007 01:09
Akvaryumunuz güzel olmuş. Videoda görüntü pek net değildi, o yüzden javaların durumunu tam anlayamadım. Sazların biraz çoğalması ve arka tarafı kaplaması güzel bir görüntü sağlayacaktır. Sazların bazı yapraklarını sanırım biraz erken kesmişsiniz. Yaprakların ucunu su seviyesine geldikten bir süre sonra keserseniz arka üstte boşluk olmaz ve akvaryum daha dolu gözükür. Genel olarak sade ve güzel bir akvaryumunuz var.
Maşallah balığınız gayet güzel ve sağlıklı görünüyor. Bu arada soldaki şişede ne var? Net göremedim de.encort 2007-05-10 01:09:56
Maşallah balığınız gayet güzel ve sağlıklı görünüyor. Bu arada soldaki şişede ne var? Net göremedim de.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2007 01:13
Onur Bey,Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Sazları hiç kesmedim.Aldığımda o şekildeydi,hiç boyuna gitmediler hep yandan çağaldılar.O uzun olan sazlar ise yeni çıkanlar.Mossları aldığımda avucumun içini doldurmuyordu.Şimdi irileştiler ve uzadılar.O petin içindekiler lepistes yavrularıVideoyu upload edince görüntü kalitesi bozuldu,bende anlamadım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2007 17:37
Sazlarınız gelişip yayıldığında oldukça güzel olacak.
Moss'lar sadece kütüklerde durup, tabanda farklı bir bitki (mesela eleocharis parvula (parvulus) ) olursa görüntü oldukça farklı olacaktır. (sazların alt kesimine wendtii'de güzel olabilir)
Co2 ihtiyacınız olacak. Bence kullanmaktan çekinmeyin, faydasını göreceksiniz. Su seviyeniz biraz daha yükseltilebilir.
Akvaryum üzerinde uğraşılabilecek derecede küçük, ama gösterişli bir bitki akvaryumu olabilecek kadar yeterli litrede. hatta 3 litre daha küçük olsaydı, bitki gelişimi tamamlandıktan sonra nano kategorisinde yarışabilir.
(acaba bende birkaç küçük akvaryum ile yarışma için tank mı hazırlasam :D )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2007 19:36
Yorumlarınız için teşekkür ederim Yiğit Bey,
Fermante co2 kulalnıyorum.Bitkili akvaryum için bilerek bu ölçüyü kullandım.60*35*35 göze hoş görünüyor.Sazlar çoştu,tabanda 7 adet yeni 5 cm lik filizler var.Onlar 1 haftaya uzar.Bende boş olan yerlere koyarım.Yiğit Bey,parvuluslar onlinebitki'de satılıyor.Bir adeti ne kadar oluyor acaba.Benim önlere kaç adet yeter acaba.Ben çok düşündüm almayı,hiç internetten alışveriş yapmadığım için cesaret edemedim.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2007 23:50
Bir parvulus demeti baş parmak kalınlığında oluyor ve açıkçası oldukça az bir miktar geliyor. sanırım hacmine orantılandığında en pahalı 2. akvaryum bitkisi sayılır (1. hemianthus)
Fakat akvaryumunuza 4 ila 6 bağ aşılama yapmak için yeterli olacaktır. Nasılki sazlarınızda bir anaç kök'ten sürgünler çıkar ve çoğalırlar, parvula'larda o sazların minyatür halleridir ve aynı şekilde çoğalırlar. Elinize geçen bağı su dolu bir kovada köklere hasar vermemeye çalışarak açın, anaç kökler ve tek saplar göreceksiniz. Anaç kökleri ayırın, eğer anaç kökten sürgünler çıkmışsa sürgünleri ayırın, anaç kökleri aralarında 3 ila 5 cm mesafe olacak şekilde akvaryumunuzun ışık alan yerlerine dikin, sürgünleri ise kendiniz birer küçük demet haline getiripkalan yerlere dikin.Eğer anaç kökler ile sürgünlerini bir arada dikerseniz, çoğalma sürgünden sürgüne doğru gittiğinden ve siz sürgünü anaç köke bitiştirdiğinizden yayılmaz ama her diktiğiniz nokta kendi içinde kabarır :D daja doğrusu yayılma hızınız düşer ve satabil bir yayılma yaşamazsınız.
Parvula aceleci insanların bitkisi değildir, glosso gibi hızlı yayılmaz, sabır gerektirir. fakat sabrın sonunda elinizde mükemmel ve bakım gerektirmeyen, aynı zamanda dip çekimine gerek bıraktırmayacak derecede güzel parçalama yapan bir taban oluşur.
Parvulus'lar aynı zamanda dayanıklı bitkilerdir, kargo'da üzerinden silindir geçmezse birşey olmaz bence forumlarda satışı varsa forumlardan edinin, elinize geçecek miktar hem daha fazla olur, hemde sünger içinde uzun süre beklememiş, yetiştirme ve sağlıklı bitki alırsınız.
Sağlıkla kalın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2007 00:35
Yiğit Bey,öncelikle her konuda olduğu gibi elinizden geldiği kadar bilgi verdiğiniz,uzun uzun yazdığınız için teşekkür ediyorum!Okurken biz yoruluyoruzEmeğinize sağlık...
Forumda bu bitkiyi satan arkadaşlarımız yok sanırım.Bu bitkiyi gerçekten çok istiyorum.Görüldüğü gibi akvaryumuma yapraklı bitkiler koymaktan kaçındım.Uzun ince bitkiler ve mosslardan oluşmasını istiyorum.Bu bitkiden edinirsem dediklerinize harfiyen uyacağım.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2007 10:02
Dünyanın en şanslı betası ama bu beta yerine 10 adet neon olsaydı daha hoş görünmez miydi diye de düşünmeden duramadım ;)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir