500+500lt akvaryuma tavsiyeleriniz


ilkaykaraaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 22
ilkaykaraaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 22:21

Arkadaşlar hepinize selam. Yeni üyeyim. 3ay önce başladığım akvaryum tutkusunda bir sürü istenmeyen olaydan sonra sizlerin çok önemli bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. 2 adet yeni akvaryum siparişi verdim. 125*60*65h iki adet bitişik akvaryum. 487 lt ve sump. İkiside aynı sumplu. Bu akvaryumları nasıl doldurayım? İçdekorları tamam. Balıklar konusunda yardımcı olursanız teşekkür ederim. Mevcut 100lt akvaryumların bir tanesinde 3ad yunus(2dişi 1erkek bunlar büyük 15 cm)diğerleri 5cm boyunda 3ad yaşayan kaya (2dişi 1erkek),2ad sarı prenses (1dişi 1erkek),2ad ahli (1dişi 1erkek) ,1ad kadanga ,1ad şeker pembe kırması, 1ad çöpçü ve 1ad beyaz prenses (dişi 3cm bounda) var. Diğer 100 lt akvaryumda ise 8ad melek ve 3ad köpek balığı var. Yeni akvaryumları balıklar daha iyi büyüsünler ve yüzsünler diye aldım. Balıkları nasıl ayarlayayım? Cikletlerin olacağı akvaryuma neler ilave edebilirim? Veya neler çıkabilirim? Diğer akvaryum meleklere ve köpek balıklarına büyükmü gelir? Yoksa başka balıkmı koyayım? Yeni akvaryumlar haftaya bu gün geliyor. İki adet 125*60*65h + sump. Oyuklu taşlar ve bitkiler tamam. eski akvaryumları akrabalara söz verdim.Balıklarıda verebilirim.Discus adını yeni duyuyorum. Her türlü tavsiyeye açığım.2 metrelik tek akvaryum dahamı avantajlı olur?Ne yapmalıyım?  Lütfen yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim.













Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufbugraÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Adana
Mesaj: 84
yusufbugraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2010 01:47
İlkay Bey balıklarınız birbiriyle uyumlu fakat erkek dişi oranını iyi belirlemeniz lazım örneğin ahli 1 erkek 1 dişi yerine 1 erkek 2 yada 3 dişi olsun çünkü akvaryumunuzun hacmi müsait.Bence kadanga ve şeker pembesini çıkartın.Bu balıklar kayalık alanlara ihtiyaç duyarlar bol bol kayalık alanlar oluşturun.2. akvaryuma gelince melekler için büyük gelir diye birşey olmaz isterseniz daha da büyük bir akvaryumda bakabilirsiniz.Bu size kalmış.Discus konusuna gelince bu işte daha yenisiniz discus çok fazla tecrübe ve bilgi gerektirir.Benim size tavsiyem 1 akvaryumu boş bırakın Önce bu türlerle başlayın ve forumdan bilgi edinin daha sonra boş olan akvaryumda istediğiniz balığı besleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkaykaraaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 22
ilkaykaraaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 02:06
Yusuf bey çok teşekkür ederim. Şu an akvaryumlar yapılmış ama üç gündür kuruyormuş. Ben hayatta hiç bir siteye üye olmadım. Bu siteye üye olmamıda akvaryumu yapan imalatçı tavsiye etti. Birazda zaman kazanmak için iki gün daha akvaryum kurusun dedim. Bu arada yorumlar gelebilir diye düşünüyorum. Fakat fazla bir tavsiye yok.Size çok teşekkür ederimki ilginizden dolayı.İmalatçı bol miktarda kaya verecek yetmezse yine alırım.Çocuklar ve eşim melekleri çok seviyor.köpek balıkları ile 2aydırproblemsiz yaşıyorlar.Akvaryumun birinde onlar olacak.Sonra onları birine verip discus alırım ama zaman lazım.Poblem malavilerde.2balık venüstüs çıktı.2ahli,1şekerpembe,1kadanga,2venüstüs bu balıkları kesin olarak vereceğim.1e 5d sarıprenses, 1e 2d yunus (yalnız bunlar büyük 15cm) ,1e 2d beyazprenses,1e 2d yaşayankaya  şeklinde kurmayı düşünüyorum. Bununda sebebi beyaz ile yaşayan kayanın renklerini çok seviyom. Birarada yaşamaz diyorlar inceledim haklılarda. Akvaryumcular ise yaşar yavru alamazsınız diyorlar.bilmiyorum.hertürlü tavsiyeye açığım.siz ne dersiniz? Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugberk_gÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 527
tugberk_gÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 07:41
Beyaz prensesler agresif türlerdir ve kendileri gibi agresif balıklarla bakılmalıdırlar. Bu nedenle tavsiyem beyaz prensesleri çıkarmanız ve onların yerine demasoni eklemeniz yönünde. Ahlilerinizin de sayısını arttırırsanız daha iyi olur. Şekerpembe venüstüs ve kadanga beslememelisiniz. Yaşayan kayaları da çıkartıp onların yerine beğendiğiniz bu balıklarla beraber yaşayabilecek bir tür besleyebilirsiniz. Köpekbalıkları dediğiniz türler akvaryum balıkları değillerdir. Gerçekten çok büyük bir boya gelebilirler. Ayrıca pek çok sorun çıkartırlar. Akvaryumcuların dediklerinede fazla inanmayın. Bazı akvaryumcular sadece ticari amaç güttükleri için onlar için önemli olan hangi balığın hangisiyle yaşadığı değil ne kadar çok balık satarsam o kadar iyi mantığıdır. Size verdiği türlerin birbiriyle yaşamayıp biri ölünce. Sizin oraya tekrar gelmenizi beklemektedir. Sonuçta sizin ordan yine balık almanız onun için daha fazla kazanç demektir. Fakat çok değerli akvaryumcu abilerimiz de var. Melekler değilde diğer akvaryumunuzu malawileriniz için boylandırma ve yavru tankı olarak kullanırsanız. Büyüttüğünüz yavrular gerçekten türünü güzelce sergiler. Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkaykaraaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 22
ilkaykaraaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 17:20
Teşekkürler. Arkadaşlar birazda ben sp ve yunusdan biraz sıkıldım. Öncelikle mevcut iki akvaryumu içindeki bütün balıklar ve iç dış filitrelerle beraber hevesli iki akrabama hediye edeceğim.Bendeki yunuslardan bir tanesi yanık galiba. Formu 10 gündür devamlı takip ediyom. çok güzel akvaryumlar kurulmuş.Bende onlara bakarak çok etkilendim. Görüntüleri okadar güzelki hep onları izliyorum. Kendi akvaryumlarıma bakmıyorum bile. ali ustaya iki adet akvaryum yaptıdım. Akvaryumları 1 hafta boş çalıştırdıktan sonra içlerine yeni balıklar alacağım..Akvaryumculardan şu ana kadar en az 100 adet balık aldım.Hepside öldü.Sağ kalanlarıda veriyorum. Yani daha profesyonel, daha az balık öldüren,daha güzel akvaryum kurmaya çalışacağım.Balıklarıda akvaryumculardan almayacağım.Güzel ve hareketli balıklar önerirseniz teşekkür ederim.Bu arada formda balık satanları inceleyeceğim ama güvenilir balık nasıl bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.Bu siteyi kuranlara minnettarım çünkü çok öğretici.Akvaryum ölçüleri 2 ad 125*60*65h samp. yan yana salona koyacağım.250 cm tek mobilyalı akvaryum gibi duracak.Herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

menimen14Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Bolu
Mesaj: 378
menimen14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 19:04
Bence abant alası besle türkiyede kalmadı (zaten sadece abantta oluyor) kırmızı gövdesiyle süper bir soğuk su balığı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir