45hx40x40 bitkili adayı-
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 11:27
Merakla Bekliyo olucam..ben o ahşap kapağın altına şu masaların ustune konulan genelde cafelerde oluyo 4-5mm et kalınlıgında naylon tarzı bısey warya şefaf.ondan aldım zımbaladım hemhafıf hem damla damla olduktan sonra akvaryuma gerı dusuo cam kesıcektım ama kapak cok agır olurdu pleksi yi de bilmiyodum bılsem oda ıyı fıkır olurdu ben kapağın nemden şişmesini böle çözmüştüm tabı bunlarla ugrassırken neyden oldugunu bılmıyorum ledlerın ustu buhulandı ve sonra yandı dedıgınız gıbı 5ay bıle dayanmadı sonra farklı 2-3 kerede led döşedim bı şefaf koruma kabı gıbı bı bı borunun içinden felan gecırdım ama yıne olmadı sonra dedım ben nıye ugrasıyorum vantuzlu suyun ıcınde bıle çalışan floarasanlar var :) aldım ondan koydum:)))
ledd duyunca sıtede öle tuylerım kalktı ondan yazdım ama yapanlarda yapıo..
yapıoda led te kelvın varmııdır bıtkılı akvaryum ıcın kullanmayı dusunen varda..aydınlık açısından müthiş bı ışığı var cok aydınlık gölge kalmıyo tankta:D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 16:52
Evet osman ilk gördüğüme göre akvaryum daha düzenli ve güzel gözüküyor.Yeni bitkileride ekledinmi güzel olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 09:05
Kamil abi daha güzel olması için kafa yoruyorum.Bitkili kısmı az olacak arka tarafı çam orta tarafa da glossotigma düşünüyorum.Bitki dizaynı ve görüntüsü haftaiçinde belli olur
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 13:22
Bu biraz tecrube çalışması olmus..ben led deyınce benım sıstem aklıma geldı çünkü en yaygınıydı bu sıstem aklıma hiç gelmedı gelsede yapamazdım bu boardu sız duzenledınız sanıyorum herneyse
bu dırek akvaryumun kapağı olcagı bellı onun de bı cam,plex felan olucakmı dırek akvaryumun nemı buharı yukarı dogru cıktıgında buda kapak oludugu ıcın buda aynı sorunu yaratmazmı tabı onunde bısey olmadıgını dusunursek??
hersey bı yana tamam çalışma çok güzel hatta süper olması gereken bu!!! dıyorum onune cam veya şefaf plex koydunuz akvaryumun ne nemı ne buharı yukarı cıkınca bu ledler nem yapmadı hersey 4 4 luk calısıo ful aydınlık
aklım su kelvın olaylarına takılıyo ve ledın yosun oluşturma olasılığı dıger ışıklara gore daha hızlı gelısıomus bu da yeterlı kelvını verıomu anlamanı gelıo demektır demekkı ledle bıtkılı akvaryum bakılır yanlışmıyımm?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 13:35
Önünde şeffaf pleksi olduğu için buhardan etkilenmez çıplak olduğunu varsayarsak ta nemden koruyucu sprey var.Calvin ışık sıcaklığıyla alakalı bir durum.Calvin kafanızı karıştırmasın.Bu led kartın 3000 Calvin-1100 lümen ışık gücü var.Her bir led 11 lümen civarında ışık veriyor.Dediğim gibi şimdiye kadar bir sıkıntı yok ve bu ürünleri zaten piyasa da da satıyoruz. Yosun sorununa gelince,daha önce beyaz olanını akvaryumda kullandım ve aşırı yosunlanma oldu ama şu anda günışığı sarı rengi 1 yıldan beri kullanıyorum yosunlanma falan olmadı.Bu ledleri zaten elle takamazsınız dizgi makinesine veriyorsunuz o takıyor.Ben ışık yönünden memnunum ve de arkadaşlara led konusunda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.MMX-1 2012-02-27 13:43:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 14:03
Osman bey yabancı bir forumda görmüştüm. Power led kullanarak utrikilarya ve H. cuba yı emers büyütmüştü. Araya bir iki power led ekleyebilirsiniz zor bitkileride büyütebilirsiniz belki , bizde tecrübenizden faydalanmış oluruz.
xclusive 2012-02-27 14:04:34
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 15:37
Çağatay bey size burada power ledi anlatsam sayfalar yetmez.Power led başlı başına bir ışık kaynağından çok ısı üreticisi.Piyasada power ledli ürünler mevcut ama ömürleri dediğim gibi 6 ayı geçmiyor.Çünkü power led'i soğutmak zor.Türkiye piyasasın da da doğru ürünü kullanan yok.Şöyle bir şey düşünün, power ledli bir armatür düşünün içinde 324 adet power led var.Siz bu ürünü kullandığınız zaman ışıktan tasarruf ettim diye düşünürsünüz ama tam tersi ürettiği ısıdan dolayı faturanız kabarır.Biz firma olarak şöyle bir şey yaptık.Power ledi soğutan soğutucu kanatlarını çok çok ince çektirdik ki power ledin bağlı olduğu bölgeye daha çok zemin oturabilsin ve bu sayede power ledin ısı üretmesine engel olsun.Power led ısı üretirse ve siz bunu soğutamazsanız ürününüz 6 ay içinde tabiri caizse gümler.Biz şu anda power led kullanıyoruz ama power ledi üründe kullanırken ürünü bilinçli şekilde teknik verilere göre üretiyoruz.Projektörlerimizde power led var,soğutmasını da üst kalite malzeme kullanarak yapıyoruz ve şunu önemle belirtmem gerekir ki biz piyasanın altını üstüne getirdik ve tabiri caizse adam gibi power led soğutucu bulamadık ve soğutucularımızı yurtdışında yaptırmaya karar verdik.O yüzden yurtiçi piyasayı düşünün ki,bizim gibi profesyonel soğutucu kullanan yok ve ürünlerden tüketicinin canı çok yanıyor.
Çağatay bey,ben o ledlerin arasına 2-3 adet power led koysam,akvaryumun üstünde o ledlere denk gelen pleksi içeri çöker.O yüzden zor görünüyor.Zaten ellede takılamaz ledleri makine çakıyor
Eğer power ledli ürününüz varsa şunu söyleyebilirim,soğutucunuz ısınmıyorsa ürününüz bozuk demektir.
Yakında yeni bir led gelecek,onu da buradan paylaşacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 21:02
Led işi çok önemli 240 w 8 saat yakıyorum floları... Enerji israfı diye düşünüyorum ama araştırdığım halde bir sonuca varamadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 19:40
Osman Bey, akvaryumunuz gayet güzel görünüyor. Aydınlatma konusunda da tercihiniz bilginizle birleşince güzel bir iş olmuş. Tebrik ederim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 20:37
teşekkür ederim mehmet bey.Bu daha bişey değil,normal gün doğumundan akşam güneş batıncaya kadar olan aydınlığı taklit eden bir sistemimiz var.Yani karttan programlıyorsunuz saat sabah 9 da ışık yansın yani güneş doğsun akşamda atıyorum 9 da kapansın.Bu sürede 256x256x256:16.777.216 yani 16 milyon 777 bin 216 renk elde etmek mümkün.Yani kısaca normal bir gün ışığını yani güneşin evrelerini akvaryumunuzda taklit ediyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 08:44
Kısaca diyorsunuz ki biz bu işi aştık :) size özelden bir sorum var. Müsait olduğunuzda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Bende endüstriyel otomasyon mezunuyum. Ama malum türkiye'de kendi mesleğinizi yapmak çok zor. Okul yıllarındaki bilgilerimi hatırlasam belki güzel şeyler çıkabilir. Sırf bu hobi için sanırım tozlu defterleri kurcalamaya başlayacağım :).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 16:07
Osman ilk resimde su bulanık gözüküyor.Baya bir zaman geçti. Yeni bir resim eklede.Akvaryumdaki değişiklikleri bizde görelim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 00:49
* Konuyu baştan okumadım. Yalnızca led kullanıyorsunuz sanırım. Bitki gelişimi hakkında kısa sürede olsa bilgi verebilirmisiniz ??
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir