2 yaşındaki ilangilerimden yavru alamıyorum
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 12:57
Merhabalar yaklaşık 2 senedir beslediğim ilangilerimden bir türlü yavru alamıyorum. Yumurta alıyorlar ama 6 günde atıyorlar sağdığımdada yumurtalar kireçlenmiş oluyor. Tecrübeli arkadaşlar ne önerirsiniz? 2 aylıkken almış yaklaşık 2 sene oldu. Akvaryumum 330 lt.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 13:31
Erkek kısır olabilir yada erkek sandığınız balık dişi olabilir.Serkan Hacıoğlu 2012-12-09 13:32:31
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 16:23
Sorun erkekte kesinlikle yumurtaları döllemiyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 11:24
Bence ya erkek dişi oranlarını iyi tesbit edemediniz hepsi dişi yada hepsi erkek yada erkeklerde bir sorun var yumurta yeme problemide olabilir . İlk önce erkek dişi oranından emin olmanız lazımki ona göre değerlendirilsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 20:45
Büyüteç kontrolüyle 5d 2e diye tahmin ediyorum. Yumurtaları neden yerler? Daha önce bemba yetiştiriyor idim ama hiç böyle bir durumla karşılaşmadım . Rahat yavru alıyordum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2012 00:01
Merhaba,bizler hep dişi balık fazla olsun isteriz ama iş erkekte bitiyor bir arkadaşım moba kolonisinden beşinci erkeği değiştikten sonra yavru almaya başlamıştı muhtemelen erkekte bir sıkıntı var,selamlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2012 01:41
Eğer erkeğin çiftleştiğini görüyorsanız ve hala aynı problem varsa problem erkektedir. Yumurtalarda oluşan kireç değildir bir çeşit mantardır oluşma sebebi yumurtadaki yüksek besin içermesidir bileceğiniz üzere yumurta dediğimiz hücreler yeni bir canlıyı oluşturmak için birçok besine sahiptir. Döllenmeyen yumurtaların anne tarafından yenmesi gayet doğaldır. Dediğim gibi erkeğin çiftleştiğini görüyor da yavru alamıyorsanız problem kesinlikle erkektedir. Onun dışında her hangi bir mantar olayını önlemek için su değişiminizi düzenli haftada 1 e çıkarın ve su düzenleyivilerini ihmal etmeyin ...
Sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 14:23
Erkeklerin hemen dölleyememesini bir kısırlık olarak göstermemiz ve sonuca gitmemiz ne kadar gerçekçi olabilir. Balıkların çiftleşmesi döllenmesi veya döllenmemesi için bir çok etken sıralanabilir. Ancak bir tek noktaya gidipte erkek problemli demek bence problemi çözmeye kalkışmadan problemden uzaklaşmamıza neden olur.
Konuya böyle bir giriş yaptıktan sonra bendeki balıklarla ilgili sizlere bir kaç veri vereyim belki diğer arkadaşlarda deneyimlerini paylaşarak daha fazla ver toplarız ve daha yerinde sonuçlara varırız.
Yaklaşık 3 yıl önce aldığım ilangilerimde erkek sayısı çok olduğu için erkekleri ayırdım ve şuan 2 erkek 5 dişilik bir kolonim var (7 balıktan nasıl koloni olurmu bilmiyorum)
3 yıldır sürekli yumurta alıyor dişilerim ve bir süre sonra yumurtalar dişi tarafından bir şekilde atılıyor yada yiyiliyor çünkü görmedim. Israrla da dişileri sağmadım kendi kendilerine bu işi başarmaları için. İşin özüne gelirsek eğer ben bu durumu buradan yazacak olsam muhtemelen erkek kısır olabilir yada erkek dişi oranında yanılabileceğim gibi cevaplarda elbet gelecektir.
Şuan için iki dişimin ağzı dolu ve yaklaşık 25 gündür yumurtalarını tutmaktadırlar. Yani erkeğin kısır olmadığı anlaşıldı.
Peki ne olduda bu durum bir yıl önce değilde şimdi gerçekleşti işte bunlar üzerine düşünüp soruna çözümler bulmalıyız. Buradan öncelikle şu sonucu çıkardım tabi bir çok kiş karşı çıkacaktır ama bendeki veriler bunlar yapacak fazlada birşey olmadığını düşünüyorum. Herhafta düzenli değiştirdim suyumu ayda bir değiştirmeye başladım (ancak burada dikkat etmelisiniz çünkü filtreleme sisteminiz çok iyi olmalı (biyolojik filtreleme) ayrıca suyunuzu sürekli kontrol etmelisiniz) sonraki aşam ise akvaryumun içinden neredeyse elimi çıkarmıyordum camını temizle dip çekimi yap veya dekorasyon değiştir gibi. Bunları yapmayınca bir süre sonra emin olunki balıklarınızda yumurtanın tutulduğunu bırakmadığını gözlemleyeceksiniz. Eğer yine tutmuyorsa diğer stres kaynaklarını yada erkeğinizin dölleyip dölleyemediğini düşününüz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2012 12:13
Birçok sebebi olabilir.İlk akla gelenler,suyun kimyasal dengeleri ve erkeğin sorunlu olabileceği.Erkek balıklarınızı değiştirmeden önce,suyunuzun kimyasal değerlerini bir iki hafta boyunca ölçün derim.Ayrıca,akvaryumunuzda herhangi bir kaya,dekor vs değişimi yapmayın.Akvaryumunuza mümkün mertebe karışmayın.Sıcaklığınız kaç derece bunu yazmamışsınız,çok soğuk ya da çok sıcak da mantarlaşma yapabilir.Su değişimlerini düzenli ve hep aynı aralıklarla ve miktarlada yapın.Tüm bunları denediniz ve çözüm alamadı iseniz erkek balıkları değiştirme yoluna gidebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir