2 sorum var ilgilenirseniz sevinirim.


gönüldenkÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Denizli
Mesaj: 23
gönüldenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 21:59

selam

arkadaşlar bugün kipa'ya alış-verişe gittiğimde 'cim cim karides' diye karides balığı gördüm ve aklıma forumda okuduğum yazılar aklıma geldi.
akvaryumumda 4sarı prenses ve 5 yunus yavrusu var sizce bu karideslerden birkaç tane alsam 2-3 parçaya bölsem bi tanesini sonra balıklarıma versem sizce yerlermi.?  Yada saglıklarına kötü bi etkisi olurmu?
 
(forumdan bilgi edinmeye çalıştım ama yinede sormak istedim. balıklarımı tehlikeye atmamak için.)
 
birde erkek sarı prenseslerimin yanına 3 tane dişi sarıprenses almıştım fakat aldığım bu 3 dişi sarıprenseslerimin 1 tanesininde erkek olabileceğinden şüpheleniyorum. alt yüzgeci dişilere göre daha uzun ve sivri ve az önce dişilerden birtenesiyle titreme moduna giriyorlar. dolayısıyla akvaryumda 2e2d sarısprenses oldu erkeklerden birtenesi diğerini çok kovalıyor.
erkeğin birtenesini değiştirmeye kalksam akvaryumun içinden o balığı çıkartmak çok zor olacak bütün dekoru bozmak gerekecek.
dekoru bozmadan erkek sarıprensesimi akvaryumdan nasıl alabilirim.?(sürekli kayaların arasında duruyor.!)
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet_mhndsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 682
ahmet_mhndsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 22:32
Karidesleri çok sık vermemek kaydıyla bi zararı olcağını zannetmiyorum balığınızı ise akvaryumun ışıklarını 1 saat civarı kapatıp karanlıkta bekletip o şekilde yakalayabilirsiniz daha olcaktır saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir