2 soru


CenKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 1769
CenKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2006 16:25

Arkadaşlar merhaba.Nihayet ilk kusturmamı yaptım.2 sorum olacak

1-Kusturma yaparken dişininin ağzını açarak kusturma yapıyorum.Biraz fazla açılsa dişinin ağzı bu dişinin ağzına ve çenesine zarar verir mi?

2-ilk yavrusunu aldığını düşndüğüm dişimide kusturarak yavrusunu aldım.Böyle yapmam gerekiyordu,fena hırpalanmıştı.Ulvi Bey'in açtığı konudada ilk yavrusu kusturalarak alınan dişilerde üreme isteksizliği,yavruları sahiplenmeme gibi özellikler gösterdiği yazıyor.Bu durumda yapılacak birşey var mı?

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2006 17:11

Cenk bey merhaba;

1. Balığınıza kusturma işlemini yaparken ağızını niye fazla açma gereksimi duyuyorsunuz. Zaten balığınızın yanağını hafif sıktığınız zaman hemen kusuyor yavrularını. Hadi hepsini kusmadı diyelim. Biraz bekleyip tekrar kusturun. Hala ağzında yavru kaldığı şüphesindeyseniz hafifçe açarsınız varsa onuda kusar. Bence balığınıza fazla eziyet vermemeye bakın. Allah korusun ölebilir veya sakatta kalabilir.

2. Sahiplenmeme duygusu olabilir. Ama zaten çoğumuz anne balıkla yavru balıkları ayrı bir tankta yaşatıyoruz. Mesela benim yavruları kusturalı 3 ay olmuş ama annesiyle hiç yanyana dahi gelmemiş. Gelme olasılığı ise hiç yok gibi. Annesinin yavru balığa sahiplenmesi artık kendisine kalmış bir olaydır. Üreme isteksizliği ise dişiye ve çiftleşmeye zorlayacak erkeğe bağlıdır. Her balık aynı reaksiyonu göstermez. Örnek: Bendeki dişi balık 2. yavruyu verdi. Bakalım üçüncüye allah kerim.

Saygılar, sağlıklı balıklar. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2006 17:13
Merhaba Cenk,elinin ayarını kontrol altında tuttuktan sonra korkmana gerek yok. Ağzını eğer kaldığını düşünürsen,serçe parmağının tırnağıyla hafifçe açıp ufak ufak sallarsın ve kalanları da düşürürsün. Tamamen sana bağlı yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir