2 Farklı filtre kullanımı (iç ve şelale (askıı))
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2007 10:46
Arkadaşlar size bir kaç sorum olacak. 1 metrelik kaplumbağa akvaryumumda Atman 201 iç filtrem var, filtrenin içerisinde orjinal süngerlerinden başka bir şey yok. Bu filtrenin bana genel temizlikten başka bir katkısı olmadığı kanısındayım ve aklımda bir fikir var.
Dıy projelerinde gördüğüm bir projeyi daha farklı bir şekilde hayata geçirmeyi planlıyorum, esinlendiğim projenin linki aşağıdadır.
ceno 2007-06-14 21:12:34
Aynı boru kısmını bende yapacağım ve ucuna kafa motoru değil askı filtre takacağım. Askı filtre bu proje için daha uygun geldi çünkü askı filtrenin suyun içine giren borusu benim taban için yaptığım boru sistemine tam oturacak. İç fitreyi bu tip bir boru sistemine bağlamam daha zor gözüküyor.
Taban filtresinin genel mantığı pisliği kumun içine çekerek bitki akvaryumlarında doğal gübre oluşturmakmış fakat benim amacım anlaşılacağı üzere pisliği tabandan çekip temizlemek. Akvaryumumda kum yada benzeri bir madde olmayacak, dibinde iri çakıl taşları mevcut bu yüzden tıkanma gibi bir problemle karşılaşacağımı sanmıyorum. Akvaryumumun camının kenarları mobilyalı yani çerçeve gibi düşünebilirsiniz, buraya askı filrenin oturmaması gibi bir problem olabilirmi?
Almayı düşündüğüm filtre AK ATMAN HF 600 ŞELALE FILTRE. Bundan daha güçlü bir şelale filtre bulamadım. Borudan suyu iyi çekebilmesi gerek, daha iyi bir öneriniz olabilir belki.
Yazımın ikinci kısmıda filtreleme malzemeleri ile ilgili, yani hem iç hemde askı filtrenin içine konabilecek malzemelerle ilgili. Şuana kadar yazımı okuduysanız az çok ne yapmak istediğimi anlamışsınızdır
Askı filtreyi böyle bir sistemde kullanıp mekanik temizliği sağlamak, mümkün olduğunca suyu katı partiküllerden arındırmak istiyorum. Oyüzden askı filtrenin içerisinde bu işlevi sağlayabilecek malzemeler gerek. Atmanın HF 600 filtresinde kaç göz vardır kaç farklı malzemyi hangi sırayla koyabilirim hiç bir fikrim yok malesef.
İç filtreyide biyolojik filtrasyon için kullanmak istiyorum, onunda içinde 2 gözü var. En iyi biyolojik filtrasyon için hangi malzemeleri hangi sırayla kullanmalıyım?
Bu konuları forumda çok araştırdım fakat dış filtrem olmadığı için kafamdaki şeyi oluşturamıyorum. Dış filtre alcak param olsaydı çok daha hijyenik bir ortam sağlayabilirdim
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2007 20:28
Ender bey atman olsun başkası olsun şelale filtreler akvaryumun sizin de değiniz gibi kenarına asılıyor ve doğal olarak yukarıda asılı kalıyor.Sizin aşağıya döşeyeceğiniz borulardan yukarıya kadar bırakın pisliği suyu çekse öpün başınıza koyun.Bende yeni bir kapluş akvaryumu kurdum.Şelale filtre aldım resun marka.Tankın tabanına kum koymadım çünkü balık gibi değil bunlar(benim 2 adet 10 cm kapluşum var) dışkılarıda büyük oluyor vede çok dağılıyor.Kum varken baş edemedim.Ama simdi kumsuz hiç problem yok.İç filtremde yok içerideki sirkülayonu kapluşlar sağlıyor. Şelale filtrede uçuşan parçaları bir güzel çekiyor.Ben bu sistemi kullanıyorum 2 gündür problem yok.İsterseniz bir deneyin sonucu hep beraber görelim.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2007 21:12
Herkes iç filtrenin kafa motorunu kullanıyor bu tip şeyler için, bende şelale filtre motorunun en az kafa motoru kadar güçlü olabileceğini düşündüm.
Sanırım forumda tam aradıgım cevabı alamadan para kıyıp deneyeceğim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir