27 günlük kuluçka süresi olur mu?
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 16:08
Arkadaşlar belki ucuza mal etmek için pet şişe kullanıyorsunuz ama ben akvaryumcudan kenar direkleri plastik tül ile kaplanan bir yavruluk aldım, fazla da maliyeti yok 6 YTL. dişi snowumu akvaryum içerisinde pimapen sineklik ile ayırdığım bölüme bıraktım, kuluçka süresinin sonuna kadar kızımın aç kalmasına gönlüm razı olmadığı için ve de erkeğinin vuslatına son vermek adına 15. gün bu yavruluğa kusturdum. Balıkların altındaki kesecikleri biraz vardı. Şimdi ise gayet sağlıklı görünüyorlar. Şu anda da 3. Batım yavrular 8 gün oldu ağzına alalı. Hepinize sağlıklı balıklar.
orhankoc 2008-11-26 16:11:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 16:13
[QUOTE=orhankoc]Arkadaşlar belki ucuza mal etmek için pet şişe kullanıyorsunuz ama ben akvaryumcudan kenar direkleri plastik tül ile kaplanan bir yavruluk aldım, fazla da maliyeti yok 6 YTL. dişi snowumu akvaryum içerisinde pimapen sineklik ile ayırdığım bölüme bıraktım, kuluçka süresinin sonuna kadar kızımın aç kalmasına gönlüm razı olmadığı için ve de erkeğinin vuslatına son vermek adına 15. gün bu yavruluğa kusturdum. Balıkların altındaki kesecikleri biraz vardı. Şimdi ise gayet sağlıklı görünüyorlar. Şu anda da 3. Batım yavrular 8 gün oldu ağzına alalı. Hepinize sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
Balığınızı kusturacaksanız 13.gün kusturmanızı öneririm.
Saygı ve sevgilerimle...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 16:16
Uyarınız ve öneriniz için teşekkür ederim, akvaryumcum 11. gün kusturmamı istemişti ama ben yine de 14. yada 15. günü beklemeyi düşünüyorum, 2. Batımda 40 civarında yavru kusturmuştum 14. gününde ancak kusturduğum bölümde bulunan 3 adet küçük vatozcuklarım 14 tane yavruyu kemirmiş, sağlık olsun. Bu da bana ders oldu yavruluğa kusturacağım artık. Öneriniz için teşekkür ederim Akın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 16:24
[QUOTE=orhankoc]Uyarınız ve öneriniz için teşekkür ederim, akvaryumcum 11. gün kusturmamı istemişti ama ben yine de 14. yada 15. günü beklemeyi düşünüyorum, 2. Batımda 40 civarında yavru kusturmuştum 14. gününde ancak kusturduğum bölümde bulunan 3 adet küçük vatozcuklarım 14 tane yavruyu kemirmiş, sağlık olsun. Bu da bana ders oldu yavruluğa kusturacağım artık. Öneriniz için teşekkür ederim Akın.[/QUOTE]
Rica ederim 13. gün itibari ile eğer ortam ısısı 27 derece ise anne ağızında bulunan yumurtalar açılmış ve yavrular keselerinden kurtulmuş olurlar.Bundan dolayı 14. veya 15. günü beklemenize gerek yok ama tabiki son karar sizin
Saygı ve sevgilerimle...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2008 16:29
Bu konu başlığı altında varılan sonuç balığımı kusturmam mı oluyor?1 ay gibi bir süreçten bahsediyoruz.Sağlık açısından(hem anne hem de yavrular için) bir problem teşkil etmiyorsa yavruların ağızda kalmasının benim açımdan hiçbir sakıncası yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2008 01:31
Yavrularını bırakmamasının tek sebebinin, dişinin ortamı güvenli bulmadığından kaynaklandığını sanıyorum. Çünkü aynı şey yeni başıma geldi. 14. gününde dişiyi diğer yavruların olduğu ufak akvaryumuma aldım. Akvaryum içine de, dişinin kendini güvende hissetmesi için ufak bir dondurma kabını mağara şekline getirip ekledim. 1-2 günlük alışma süresinden sonra mağarasına alıştı ve gidip orayı sahiplendi. Akvaryum içindeki yavru balıkları da devamlı olarak kovaladı ve bölgesini tam güvenli hale getirdi. 19. günde ise yavrulardan 6-7 tanesini saldı. Fakat 2 cm.lik yavru sarı prenseslerin mağaradan kaçan yeni doğanlara atak yaptığını gördüğümde gecenin ikisinde hızlı bir şekilde yavruluk yaptım. Ardından dişiyi ve yavruları ana tankımdaki bu yavruluğa koydum. Fakat orada kendini güvende hissetmemiş olacak ki bütün yavrularını tekrar topladı (Yaptığım yavruluk şeffafımsı olduğundan diğer balıklar yavrulara doğru geliyordu). Ertesi gün de bırakmayınca, dişiyi kusturarak yavruluktan ayırdım. Bu üçüncü yavru alışım ve üçüncü seferdir kendi bırakmasını izleyemedim.
Merak edenler için; 48 yada 49 adet nur topu gibi sp yavrum daha oldu. Üçüncü bir akvaryum şart oldu :)
Merak edenler için; 48 yada 49 adet nur topu gibi sp yavrum daha oldu. Üçüncü bir akvaryum şart oldu :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2008 11:30
Bence kusturun artık. Yavruların yem yemesi lazım yoksa açlıktan ölecekler. Ben 1 ay kadar yurt dışında idim. Geldiğimde 3 sp yumurta almıştı. Ayrıca ben yurt dışında iken yumurta alan balık olursa diye büyük akvaryuma yavruluktaki mercan kayalalarımdan bir tanesini koymuştum. Geldiğimde 1 balığımın yavruları ana akvaryuma bıraktığını sadece 1 yavrumun (cesur yürek) mercan kayası içinde yaşadığını ve 1,5 cm kadar olduğunu gördüm.
niburux 2008-11-27 11:31:07
3 Annenin çene altlarından yavru bırakmaya yakın olduğunu anladım. 3 tane pet DIY yaparak anneleri buraya aldım. Daha önce akvaryumcudan aldığım tüllü yavruluklarda yavrularım vakumlandığından Pet DIY en uygun yöntem bence.
DIY larda Anneler sürekli diğer balıklarla didişiyordu. Ve yavruları bırakmadılar.Petlerin içine kum ve deniz kabugu koydum. Alttan diğer balıklar görmediği için annelerin dışardaki balıklarla didişmesi kesildi.Hırçınlıkları geçti ve anneler 2. ve 3. gün yavruları bıraktılar. Annelerin yavruları bırakması için kendisini güvende hissetmesi şart.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 09:15
Selamlar;dün akşam balığımı kusturdum 9 adet yavrum oldu.Maaşallah hepside kocaman olmuş annesinin ağzında İnşallah hem annenin hemde yavruların sağlığına bir zarar gelmez.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 10:36
Çağatay Bey Sarı Prenseslerin zaten yavrularını ağızlarında kuluçkalamalarınında bir nedeni dış tehditlere karşı korumaktır.10 litre pet şişe bir yavrulukta zaten anne rahat etmemiştir,kendini tam anlamıyla güvende hissetmeyen bir balıkta yavrularını kendi güdülerini göz ardı ederek salması çok zor bir ihtimaldir.Ve bu inanılmaz bir süreye nedene olabilir.Bundan sonra tavsiyem en az 40 litrelik güzel bir yavru tankı almanız.Bakın ben aynı yöntemi uyguladım.Yumurta almış eşimi 5 gün sonra yavru tankıma aldım bir köşesi kayalık oldu ve balığım istediği zaman dolaştı tedirgin olduğunda saklandı ve 23 günlük bir kuluçkanın sonunda 30 a yakın yavru aldım ve hepside maşallah çok sağlıklı doğdular ve 1 hafta içinde inanılmaz boylandılar.
Fotoları veriyorum.Umarım yavrulama hakkında kafasında soru işaretleri olan üyelerimiz için güzel düşünceler oluşturur.
Maşallahlarınızı esirgemeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 13:33
Gökhan bey yavrularınızı kayıpsız büyütmeniz dileği ile.Sizin balıklarınızın rengi şeffaf gibi görünüyor fakat benimkiler siyaha yakın gri renkte.Böyle bir renkte yavru alan oldu mu acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 16:29
Yavrular ilk çıkışta o renklerde olurlar. 5-10 günde sarı rengin almaya başlar. Şimdiye kadar 300 kadar yavrum oldu. Benimde sizinkiler renginde yavrularım oldu.1 aylık yavrulaımdan biri hala o renklerde. Bu durum genetik tabiki . Kaliteli yemlerle beslerseniz orjinal renklerini alırlar merak etmeyin. Ama büyüdüklerinde açık sarı, hafif siyahlı da olabilirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir