17 Litre Akvaryum Ve 1 Japon Balığı


marsyaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2023
İl: Izmir
Mesaj: 2
marsyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 12:20
Akvaryum ve japon balığı hediye geldi. Bakamam başına bir şey gelmesin diye sahiplendirmeyi, akvaryum bölümleri olan pet shoplara vermeyi denedim ama "sıradan" bir Japon balığı olduğu için kimse almıyor.
Bu yüzden kesin bir cevapta karar kılamadığım sorularımı sormak istedim:)
* japon balığı başına 10lt su yeterli diyenler var bu durumda yanına arkadaş almalı mıyım? Depresyon, stres yaratır mı yalnız olması?
* cinsiyetini nasıl anlarım, dişiyse yeni balık dişi mi olmalı kavga vs olmaması açısından. Veya birlikte yaşayabileceği başka bir tür mü almak daha mantıklı?
* iç filtre mi dış filtre mi? Hiçbir marka bilgim de yok, önerilerinizi direkt marka model olarak yazarsanız sevinirim. (Uygun fiyatlı veya ikinci elde bulabileceğim bir şeyler çok iyi olur.)
* canlı bitki, çöpçü, salyangoz, karides vs eklemeli miyim? Şu an sadece silis kumu var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmirrztrkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/01/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 416
EmirrztrkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 16:12
Erkek veya dişi pek önemli değil yanına bir dost ekleyebilirsiniz. Ne iç ne dış en iyisi pipo filtre olacaktır. Pipo filtreler hava motoru ile çalışır ve ikisi ayrı satılır. Japon akvaryumunun çöpçüye pek ihtiyacı yoktur çünkü kumu karıştırırlar zaten dipte yem birikmez. Canlı bitki konusunda anubias ve echinodorus daha mantıklı çünkü japonlar bitkileri yemeyi çok sever. Benim japonum bitkilerimi yiye yiye büyüdü tombul oldu iyice. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviphystÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2022
İl: Ankara
Mesaj: 118
MaviphystÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 17:18
[URL]https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_japon_baligi_tatlisur_7_70.asp[/URL]
***En Az Akvaryum Hacmi: Oranda, ryukin, ranchu gibi balıklar için 40 litre; comet shubunkin gibi tek kuyruklu ve daha iri boylara ulaşanlar için 70 litre.

1.10 litre yetersiz gelir.Sosyal canlılar yanında arkadaş olması daha iyi.
2.Erişkin olduklarında üreme döneminde anlayabilirsiniz.
3.Seçiminiz dış filtre olsun iç filtre biyolojik filtrasyon ihtiyacını karşılamaz.
4.Anubias,saz türleri gibi kalın yapraklı bitkiler dışında hemen hemen her bitkiyi yer yaşatmaz.Kendi türü dışında canlı eklemeyin.

Örnek kurulum:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/fanustan_japon_kurtarma_200_lt_k953252.asp[/URL]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoffeBeanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 14
CoffeBeanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 17:21
Merhaba,
Japonlar akvaryumun her yerinde yuzerler, ufacik fanuslarda yasatilsada aslinda yuzecek alana ihtiyac duyarlar. 17 lt zaten ufak bir de bitki ile baligin yuzecek yerini daraltmayin. Zaten ihtiyac duymazlar.
Disi erkek durumu ciftlesme donemine girmeden anlasilmaz. Disiler yumurta olusturur iclerinde erkeklerde bunu farkedip disiyi kovalamaya baslar. Baliklarin altlarinda ufak tupcukler cikar ama dedigim gibi cinsiyeti anlamak icin oncebaliklarin bir araya gelmesi ve bu durumun olusmasi lazim.
Tek de yasar ama illede arkadasi olsun diyorsaniz ayni boyutlarda baska bir japon alin. Baska turler genelde daha hizli yuzebildigi icin japonlar yemlenemeden attiginiz yemin bitme durumu, diger baliklarin daha sicak suya ihtiyac duymasi vs gibi seylerle ugrasmazsiniz. Camlar temiz kalsin diye bir iki salyangoz alsaniz yeter. baska hicbirseye ihtiyac yok. Japonlarda erkek sayisinin fazla olmasi kavga yaratmaz, çok bariscildirlar.
akvaryumun 17lt oldugunu dusunerek, pipo filtre cok yer kaplar, bi hava tasida isinizi gorur bence ama mutlaka haftada bir 5lt dip cekimi su degisimi yapmalisiniz. 5lt damacanaya cesme suyu koyup agzi acik sekilde bir hafta bekletin, dinlensin. Sonra dip cekimi yapip temiz taze suyu eklersiniz.
sazan grubundan gelir japonlar, her seyi yerler. Tek cesit yemle beslemeyin. ikinci yeminiz sarimsakli katkili hafif bir yem olsun. Hem bagisiklik sistemi hem kabizlik hem ic parazit ihtimaline karsi bir numaradir. Evde pistikce haslanmis bezelye, ispanak, brokoli gibi sebzelerden az az verin. Cok cabuk sismanlarlar günde iki defa ve bir ogunde kendi gozu buyuklugunu gecmeyecek kadar yem verin. Fazlasi zarar.
Onemli kisimlar bu kadar benim aklima gelen. Umarim guzel bir hobi baslangici olur [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

marsyaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2023
İl: Izmir
Mesaj: 2
marsyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 21:00
Teşekkür ederim cevaplarınız için [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir