150 lt japon akvaryumum(Yeni video 2. sayfada)
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2010 10:01
Öncelikle hayırlı olsun.Akvaryumunuzda daha ilgi çekici balıklar besleyebilirsiniz.Örneğin:Amerikan zebra,sarı prenses veya canlı doğuranlar. Hem size daha çok keyif verir.Yİnede karar sizin.Hayırlı günler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 12:58
Sefa Bey akvaryumunuz gayet hoş ve başlangıç olarak güzel bir seçim yapmışsınız.Japon balıkları hem görsellik açıısndan hemde cana yakınlık açısından diğer balıklardan her zaman üst sıradadırlar.Cichlid türleri veya canlı doğuranlar inanın size bu görselliği sağlamayacaktır.Hacminiz gayet güzel japon balıkları için.Sadece dekorla biraz oynayabiliriz.Bir iki kök anubias alabilirsiniz.Yanına birde elodea hoş durur.Hava hortumlarını saklamanızı öneriyorum.Çok çabuk büyümeleri onlara ne kadar ilgi göstediğinizle alakalı bende jaon besliyorum ve hiçbir türe değişmem dogrusu.Sağlıklı balıklar dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 16:34
Sefa bey japonlar akvaryumlarda üretilmiyor benim bildiğim havuz ortamlarında üretliyor genelde yumurta sayısı çok oldukları için sanırım :).
Bu arada arkadaşlar tanıtım konularında bu balığı alsanız;onu besleseniz türü saçma yorumlar yazmamalı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 12:52
Hayırlı olsun tankın, japon balıkları genetik farklılıklarına göre kimi daha iri kimi daha ince uzun tiplere sahiptir, ve bu özelliklere göre irileşmeleride o nisbette olur. Orandalardan bahsedersek, ortalama 3 sene sonra iyi beslenmişse oldukça irilik gösterir ve tankları bir en azından 150 litreye yakın ve üzeri olursa daha sağlıklı olur. Sonraki yıllarda ise kafa yapıları yüzgeç yapıları oldukça uzar gelişir. 9. yılda ise ulaşabilecekleri en iri boylara ulaşmış olur. Yavrulamalada 2 yıldır besliyormuşsun, dişili erkekli olursa birkaç çitf olursa dişili erkekli daha iyi verim alınabilir. Aşağıya bir arkadaşımızın ulaştığı bir üretme linki ekliyorum oradan zannedersem yeterli bilgiyi edinirsiniz. Onun haricinde balıkları sitrese sokmamak akvaryuma fazla el sokmamak lazım, üremeyi tetiklemek için haşlanmış kabuğu soyulmuş bezelye tanesi, akvaryum suyuna uygun dozda haftada bir balık su değişiminden sonra, vitamini sıvısı damlatmanızı, kurutulmuş tatlı su karides kurusu ufalayıp yedirmenizi, su değişimini ihmal etmemenizi tavsiye ederim v.b.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 21:47
Güzel görünüşlü akvaryum, yalnız blıkların yüzünü döndüğü istikametten karşıdan, balıklara kuvvetli bir akıntı var, balıklar balıklar solda toplanıp, yüzlerini o akıntıya karşı dönüp suyu yarmaya çalışıyorlar dikkat et tüm balıkların akvaryumun solunda birikmiş ve yüzlerini hepsi akıntıya dönmüş, biraz akıntın fala gibi bunu yapan iç fitrenmi bilemiyoru fazla gelen akıntı, balıkların suratlarını döndüğün yönden geliyor, biraz bu akıntıyı azaltırsan balıkların yorulmaz, ve daha rahat akvarumda dolanır, arada bir hamle yapıp diğer uca yüzüp terrar akıntıya bırakıp solda birikme yapıyorlar. Birde, iç filtreni sol tarafın arka camına yapıştır akıntı ön cama vurup akvaryuma dağılsın, birde böyle izle balıklarının yüzme şeklini sonra tercih senin kararı sen ver.
mesutok 2012-01-11 21:52:47
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 21:59
Ayarını kıssanda debi düşmez senin ayarını kıstığın sadece üflediği baloncuk olur debi düşmez baloncuksuz aynı kuvvette akıntı devam eder. Yoruluyor o balıklar sen benim dediğimi dene sonra izle ve bu videoyla karşılaştır hareketlerini. Akıntı çok fazla bence. En azından sana denemeni tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 22:17
Öncelikle hayırlı olsun inşallah kayıpsız büyütürsünüz balıklarınızı.Abime katılıyorum akıntınız çok fazla bende ilk başladığımda acemilikten akvaryumcu kurbanı olmuştum iç filtrem çok güçlü olduğu için akıntı fazla oluyordu bu yüzden strese sokmuştum balıklarımı bencede yan cama doğru çevirin filtrenin yönünü yada ucuna bir aparatla yukardan şelale şeklinde akıtın suyu eğer mümkünse.
alitoplukaya 2012-01-11 22:19:59
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 22:20
Bak bu şekilde yap iç filtreni debisiyle oynama aynı böyle olsun baloncuğuda kısma oksijen iyidir suyla sürtünsün, sudaki erimiş oksijeni arttırır. Böyle kurunca iç filtreni balıklar diğer tarafta rahat rahat gezinir zaten hava motorunuda kuvvetli çalışıyor onunda bir akıntısı var suda. Yoksa balıklar bitap yorgun düşer, gece loş ortamda dinlenemezler bile hep akıntıya karşı bir mücadele verirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 22:29
İyi oldu balıkların şimdi daha rahat eder. mesutok 2012-01-11 22:30:15
Ortadaki uzun yeşil bitkiyide, arka cama yaklaştırırsan, balıkların ortadaki mekanı açılır ve orada yüzme alanı kazanırlar ve dipteki kumu karıştırıp o orta olanı kullanırlar iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir