150 Lt. Bitkili Son Fotoğraflar
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 10:21
Güzeldi yok ya sinirimi bozan paso hastalanan yem yemeyen balıklara demokrasi uyguluyorum ne görüyosak o o seti dana yüreği kıymak için kullanıyorum makında cekılmış halde ama genede bi kere daha geciyo elımden
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 17:44
Yiğit merhaba,
Anladığım kadarıyla ,bazı yosun sorunları yaşıyorsun,konuyu inceledim.
Sanırım bu sorunlar aydınlatmayı yükselttikten sonra ortaya çıktı.Bu da gayet normal,zira bence ortada bir sistem karmaşası var.
Öncelikle kullanacağın sisteme karar vermelisin,Low-tech bir sistem mi yoksa High-tech sistem mi..?
Aydınlatman high-tech sistemler gibi,bence yüksek low-tech sistemler de 0,5/lt watt maksimum değer olmalı.
Co2 kullanmıyorsun,
Ama sıvı gübre kullanıyorsun,
Bir de üstüne suya dana yüreği atıyorsun... eh ne kaldı geriye..... Bu tankta denge beklemek hayal gibi birşey.
Önerilerim şu şekil de olabilir ;
* Tank low-tech sistem olarak devam edicekse,aydınlatmayı yukarıda yazdığım seviyeye (maksimum 0,5/lt watt) çekmelisin.
* Low-tech sistemlerin temel mantığı,düşük aydınlatma, buna paralel olarak yavaş bitki gelişimidir ve dışarıdan sıvı gübre takviyesine ihtiyaç duymazlar.. Fotoğrafta gördüğüm sıvı gübreleri kullanma,belki sadece potasyum olabilir o da çok az.(kısaca yem at seyret diyebiliriz)
*Forum da 2 sistemin ihtiyaçlarıyla ilgili açılmış konular var, bence öncelikle bu konuları incelemen gerekiyor.Mesela ben sana bir tane link verebilirim...Emre beyin (Utku) açmış olduğu konu..
Şu aşamada fazla yardımcı olamadım belki de ama eğer yosunlar baş edilemeyecek seviyeye geldiyse,tabanı bozmadan,bitkilerin tamamını çıkarıp yosunlu olan yaprakları temizleyip,iyi bir dip çekimi yapıp,sonra da %80 lik bir su değişimi yaparak,tekrar baştan başlayabilirsin.Yani bir bakıma tankı resetliyceksin.Tabi bu son çare olarak yapılması gerekenler...
Başarılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 10:40
Sizlerin yardımlarıyla yosun sorununu çözdum uzun zamandır güncelleme yapamıyordum sonunda geldim buyrun son hali bir iki ufak değişiklik yapıldı
Aqua_Botania 2011-04-25 10:41:24
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 09:06
Balıklar boğulmasın diye Bir kaç tanıdığım böyle söyledi. Su oksijenle buluşmassa nasıl hava alsın balıklar?
Adem TANIŞ 2011-04-28 08:40:17
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 18:51
[QUOTE=Aqua_Botania]Balıklar boğulmasın diye niyeki yav dunde bi kaç tanıdığım bole söyledi su oksijenle buluşmassa nasıl hava alsın balıklar[/QUOTE]
Suya o2 vererek sudaki co2 yi atmosfere katıyorsunuz.Bitkilerin co2 ye ihtiyacı vardır.
Bitkiler co2 alamazsa ölürler suya biz co2 vermiyor olsak bile su yüzeyi hareketlenmesse akvaryumumuzdaki co2 atmosfere karışmaz.Co2 yi bitkiler kullanır ve sonuçunca o2 üretirler balıklarda o2 kullanım co2 üretebilir.Önemli olan co2 yi sudan atmosfere karışmasını engellemek.Yoğun bitkili tanklarda co2 zaten bitkilere yetmiyor ayriyetten co2 veriyorlar.Ama siz olan co2 yide bu şekilde atmosfere karışmasını sağlıyorsunuz.
Yaşadığım bir tecrübe günde 10 saat akvaryumuma ışık veriyorum sizin gibi o2 vermiyorum bitkiler ben göremessemde o2 üretiyorlar.2 gün karartma yapayım dedim ışıkları yakmadım o2 de vermedim balıkların hepsi yukarı çıktılar karideslerimin bir coğu o2 sizlikten öldüler.Yani bitkiler co2 yi kullanarak o2 üretiyorlar siz yeterki co2 yi sudan kaçırmamaya çalışın.O2 yi akşamları veren arkadaşlar var buna gözlem ile karar vereblirsiniz bitkiler akşamları fotosentez yapmazlar aksine o2 kullanırlar.Balıklarınız eğer suyun yüzeyinde çok dolaşmaya başlarlarsa akşamları o2 verebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 08:16
Tamam yazdıkların çok güzel Burak kardeşim. Lakin ben bu zamana değin akvaryumda fotosentez 1 defa gördüm. O da yosun sorunu vardı bir zaman %50 su değişimi yapmıştım o zaman. Yani mayalı sistem tam iş görmüyor. Bir de aylardan beri bu tank bende 1 tane bitkim oksijenden dolayı solmadı. Ne diktiysem devamlı suretle büyüyor. Hatta gereğinden fazla ama dediğini kulak arkasına atmayacağım, uygulayacağım.
Adem TANIŞ 2011-04-28 08:44:19
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 09:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir