120 40 60 Akvaryuma Japon Tavsiye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 23:15
Arkadaşlar japon balıklarından yavru almak istiyorum akvaryum ebatları 120 40 60 dış filtre Aquanıc 1600 yavru alabilmek için koloni kurup yavruları büyütmek istiyorum dişi erkek ayrımını bile yapamamaktayım yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 23:24
İyi geceler diliyorum. Japon balıklarının cinsiyet ayrımı bildiğim kadarı ile o kadar da kolay değil. Baya tecrübe gerektiriyor. Eminim ki yardımcı olacak japon üstadları size yol göstereceklerdir. 288 litre akvaryum hacmi var ve malzemeler de işin içine girince sanırım net 250 litre kalır size. Adet olarak 10 ile 15 arası bir japon sülalesi ile başlarsanız sanırım arada çiftleşenler olacaktır :) Tabi ben japon beslemedim hiç sadece mantık yürüttüm. Balık sayısı abartılı olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 09:34
Arkadaşlar rica ederim hatalı bilgilerle japona başlayacak arkadaşları en başında soğutmayalım..!!!
japonun cinsiyet ayrımıda basittir, yavru almakta kolaydır.. asıl mevzu yavruları büyütmektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 10:37
Hasan bey yanlış bilgilendirme varsa siz de düzeltin lütfen. Yavru alımı imkansız demedi kimse. Cinsiyet ayrımına da kimse imkansız demedi. Sadece iki olaya da zor denildi. Yumurtaları görebilirsiniz bu doğal birşey ancak yavruları görebilmeniz için uzun yıllar ve deneyim lazım.
Forum üzerinde bulunan binlerce kullanıcının bir tanesinin japon üretip sattığına hiç şahit olmadım. Kendini hobici gösterip poşet poşet ithalat malları satanını çok gördüm ama.
Japon satışında da bu dişi bu erkek deyip ayırtanı da görmedim. Bunun için iki kontrol seçeneği veya uzun süre gözlem gerekmekte. Demek ki bu olay bu kadar kolay değilmiş.
Forum üzerinde bulunan binlerce kullanıcının bir tanesinin japon üretip sattığına hiç şahit olmadım. Kendini hobici gösterip poşet poşet ithalat malları satanını çok gördüm ama.
Japon satışında da bu dişi bu erkek deyip ayırtanı da görmedim. Bunun için iki kontrol seçeneği veya uzun süre gözlem gerekmekte. Demek ki bu olay bu kadar kolay değilmiş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 12:25
Sevgili M. Sıddık bey, kelimelere takılmak çok manasız.. ayrıca benim yazımın hiçbir yerinde imkansız denmiş falan dememişim ki ? Siz imkansız dendiğini nereden çıkardınız ?
Japon üreten bir sürü arkadaşım var, siz japon balıkları forumuna yeteri kadar ilgi göstermiyorsunuz sanırım.. bakınız (monserfree7, abidin acun, ludwigia repens, ibrahim çıldırmaz) bir çırpıda 4 kişi..!!!
Hobici gösterip ithal mal satmak falan derkende neyi kimi kastettiniz çözemedim ? konuylada hiçbir alakası olmamasına ragmen..?!
Ben singapurdan ithalat yapıyorum, forumdada birçok kişiye ben balık verdim.. İnsanların yılda 1 kere yada hayallerinde gördükleri siyah orandalar şıkır şıkır herkesin akvaryumunda.. Eğerki benden balık talep eden arkadaşlar erkek dişi talebinde bulunursa çok basit şekildede bu ayrımı yapıp o şekilde yolluyorum.
Japondan 2 şekilde yumurta alınır, ya doğal şekilde dökmeleri beklenirki bunda akvaryumun tabanına belli düzenekler kurmak gerekir.. yada sağım yöntemi uygulanır..
Bir şekilde yumurtalar elde edildikten sonra kararınca metilen mavisi yumurtaların mantarlaşmaması için damlatılır ve hava taşı takılır.. Sıcaklık 24-25 derecelerde ayarlanırsada 3-4 gün içinde yavrular yumurtadan çıkacaktır.. Sonrasınra yumurta sarısı vb. yemlerle birkaç zaman sonra yeni çıkarılmış artemya ile balıkların gelişimi hızlandırılır.. diye devam eder dilerseniz daha detaylı anlatımlar sunarım.
Japon üretimi basittir, meşakkatli olan kısım yavruları büyütmektir.
Saygılar sunar, selamlarım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 13:54
[QUOTE=Zeugma90]Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, Cinsiyet ayrımını nasıl yapıcam hani türden başlamalıyım.[/QUOTE]
Eğerki tecrbeniz yoksa düz japonlarla başlayın bu işe derim, cins japonlar daha narin oluyorlar tecrübe gerektirir. Cinsiyet ayrımı ile karın bölgesinden kıç kısmına doğru elinizle sızavladığınızda dişilerde çok net karın boşluğu (yumurta boşluğu) olduğunu göreceksiniz.. Erkek balıklarda ise bu bölgede çok net sert bir yapı göreceksiniz.
Bu dediğim şekilde %90-95 oranında çözüme ulaşırsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 15:54
[QUOTE=Zeugma90]Arkadaşlar japon balıklarından yavru almak istiyorum akvaryum ebatları 120 40 60 dış filtre Aquanıc 1600 yavru alabilmek için koloni kurup yavruları büyütmek istiyorum dişi erkek ayrımını bile yapamamaktayım yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.[/QUOTE]
Öncelikle kolay gelsin ağabeyim. Japon balıklarından yavru almayı istediğinizi belirtmişsiniz. Öncelikle diğer ağabeylerim veya arkadaşlarım bunun zor olduğunu belirtmiş. Kendileri japon balıklarından yavru aldılar da mı böyle konuşuyorlar yoksa istediler de mi olmadı bunu bilmek lazım.
Ağabeyim japon balıkarın da cinsiyet ayrımı için balık en az 12-14 cm beslenmesine göre değişir fakat en az da 1 yaşında olması gerekir. Doğada sazansıgiller için üreme mayıs ayında başlar.(Havalar ısınmaya başlayınca) Bu dönemde erkek Japon balıklarının solungaç ve de boyun kısmında belki de yüzgeçlerinde iğne başı boyutunda noktacıklar olur. Fazla sayıda olur bu noktacıklar mantar veya beyaz benek diye tabir edilmesin bu noktalar. Erkek balıkta beyaz noktalar olurken dişi balığın da anüsüne doğru kabarma olur. Dişi ve erkeği elinize alıp ters tuttuğunuz zaman da parmağınızı balıkların karnına hafiften bastırın. (Sağma işlemi gibi ama değil bunu yapmayın) dişinin karnı yumuşak ve oval iken; erkek balığın karnında bir sertlik vardır. Balıkalr üreyeceği zaman erkek balık dişinin karnını kovalar ve de hafif sert olabilecek şekilde karnına darbeler vurur. Dişi bu darbelerin yardımıyla ve kendi çabasıyla yumurtaları döker(Bu işlem 1 belki 2 hatta 3 saat sürebilir) Bunun üzerine de erkek yumurtaları döller. Bu esnada akvaryum sis bombası atılmış hale dönebilir. Uygun üretim için 1 dişi ve 2 erkek uygun görülür. Çünkü dişi fazla yumurta bırakır ve de erkekler buna yetmeyebilir veya dişi o erkeği istemeyebilir. Eğer tüm bunlar oldu ve de yumurtalar döküldü ve döllendi ise balıkları o akvaryumdan almalısınız çünkü balıklar umursamadan bütün yumurtaları afiyet ile yiyebilir. Form kazandırmak amaçlı protein ağırlıklı yemler verilebilir.(doğru mudur bilemem ama toprak solucanının yumurtlamadan önce faydası varmış) Tüm bunlar oldu ise yüzlerce yavrunuz olabilir veya hiç yavrunuz olmayabilir.
Yumurtlama ve döllenme işlemi olduktan sonra anne ve babayı akvaryumdan çıkartıyorduk. Yumurtalar akvaryumda iken akvaryumda su değişimi yapmayın ve de bir hava taşı ile akvaryumu bol bol havalandırın. Metilen mavisi ile de yumurtalara mantar bulaşmaması için koruyun.
Bilgilerimi size aktardım umarım yardımcı olmuşumdur. Ben hiç Japon balığı üretmedim kendileri ürediler kolay gelsin sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2014 09:55
Yardımcı olduysam ne mutlu bana. İstediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir